TIBERIU TROIA

Campioni Mondiali de Superbike – cărţi moto recomandate

În ultima vreme, e o moda să recomanzi altora cărţi moto de pe net, pe care poate nici nu le-ai vazut, nu mai zic de citit…
Eu vă recomand cărţi din biblioteca mea.

Azi Campioni Mondiali de Superbike – Carl Fogarty, Neil Hodgson, James Toseland, Aaron Slight

De-a lungul anilor, au existat mari sportivi, piloţi de motociclism, care au entuziasmat publicul şi au stabilit recorduri greu de egalat.
Pe unii dintre ei am avut marele noroc să-i întâlnesc la diverse evenimente moto din lumea largă.

Toţi giganţii pe care îi voi prezenta au fost şi sunt în continuare exemple de urmat pentru toţi piloţii în activitate.
Merită să citiţi şi să aflaţi mai multe despre cei care făceau spectacol cu ani în urmă.

Foggy – The Exclusive Autobiography of the Four-time Superbike World Champion CARL FOGARTY with Neil Bramwell

cărţi motoAutobiografia celui mai mare pilot de Superbike, de 4 ori Campion Mondial între 1994-1999 şi un total de 59 victorii, considerat cel mai bun pilot al mărcii Ducati.

Pilot polivalent, Foggy a stabilit în 1992 recordul pe tur la TT din Insula Man, record care a rezistat timp de 7 ani.
În acelaşi an, a învins la cursa de anduraţă 24H la Le Mans, fiind coechipier cu Terry Rimer.

cărţi motoA fost nevoit să se retragă din activitatea sportivă în 2000, după un accident urmat de o accidentare serioasă, ale căror urmări nu au putut fi rezolvate, fiind înlocuit în echipa de uzină Ducati de Troy Bayliss.

Toată viaţă a fost unul dintre cei mai vocali oameni din lumea motociclismului, nemenajând pe nici unul dintre concurenţii săi, drept pentru care relaţiile cu ceilalţi piloţi au fost extreme, de dragoste, sau ură.

Foggy on Bikes – Learn to ride like a World Champion with Neil Bramwell

cărţi moto

King Carl prezintă diferite trasee pe care a pilotat, explicând cum abordează diferitele porţiuni, cu explicaţii tehnice şi detalii, pe care nu ai cum să le afli decât direct, de la sursă.

Foarte interesantă lectura cărţii şi utilă, nu numai pentru motocicliştii obişnuiţi, ci şi pentru cei experimentaţi şi cu pretenţii.

NEIL HODGSON – Back on Track with Neil Bramwell

rsz_neil_hodgson_copertaCampion BSB în 2000 şi Campion WSBK în 2003, el a pendulat de-a lungul întregii cariere între mondialul de viteză şi cel de Superbike, reuşind titlul în WSBK numai când principalii săi concurenţi, Troy Bayliss şi Colin Edwards au plecat în MotoGP, el fiind coechier cu Ruben Xaus.

Neil Hodgson

Începând din 2005, a plecat în AMA Superbike, jurând să nu se mai întoarcă niciodată în MotoGP, lucru care s-a şi întâmplat.

Hodgson s-a implicat în acţiuni caritabile, fiind liderul Asociatiei Naţionale a Motocicliştilor cu Disabilităţi.

JAMES TOSELAND – The Autobiography with Ted Macauley

rsz_james_toseland_copertaUnul dintre puţinii piloţi de Superbike care a mers cu rezultate spectaculoase şi în MotoGP, mondialul de viteză, atât de diferit de competiţiile din WSBK. Pianist cu pregătire clasică şi membru al formaţiei rock Crash, Toseland a devenit cel mai tânăr Campion Mondial de Superbike.

You don’t know the half of it – AARON SLIGHT – The Autobiography with Paul Owen

carti motoAaron Slight este unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi din Noua Zeelandă, care a uimit lumea motociclismului cu performanţele sale şi cu cele 2 reveniri miraculoase reuşite după accidentări extreme, una dintre ele având loc după o operaţie pe creier.

A alergat în 229 curse de WSBK, reuşind 87 de clasări pe podium şi învingând de 3 ori consecutiv în cursa de anduranţă de 8 ore de la Suzuka.

Aaron SlightŞi toate aceste cărţi moto despre Campioni Mondiali sunt cu atât mai valoroase, dacă sunt şi semnate de eroii care au făcut istorie şi ne-au făcut să visăm…