TIBERIU TROIA

Distinguished Gentleman’s Ride – se apropie ediţia 2015. Să vedem cum a fost la Bucureşti în 2014.

Manifestare iniţiată în 2012 şi răspândită în toată lumea în numai 3 ani, Distinguished Gentleman’s Ride a ajuns în România pentru prima oară în 2014.

La iniţiativa unui gazetar-motociclist din Australia, acţiunea a demarat pentru schimbarea percepţiei publicului faţă de imaginea motocicliştilor şi pentru strângerea de fonduri necesare pentru finanţarea cercetării cancerului de prostată.

Distinguished Gentleman's Ride

Startul evenimentului din Parcul Herastrau

Participanţii trebuie să poarte monoclu, mustaţă (de preferinţă falsă), vestă din matase, costum de tweed şi să fie amabili şi binevoitori. Motocicletele agreate sunt Café Racer, Bobber, Clasice, Retro, Flat Track, Scrambler, sau orice ciudăţenie neidentificată pe două roţi şi greu de clasificat.

Distinguished Gentleman's Ride

De la 2.500 de participanţi în 64 de orase în primul an, s-a ajuns în 2014 la peste 20.000 de oameni, în 250 orase şi s-au strâns peste 1.500.000 dolari pentru cercetare.

Totul a fost foarte frumos, civilizat şi manifestarea Distinguished Gentleman’s Ride merită susţinută şi încurajată, cu o singură mică obiecţie.

Părerea mea este că ar fi bine să sprijinim financiar mai mult cercetarea din România. Din suma colectată 10 dolari sa fie virati campaniei internaţionale şi restul în contul unor organizaţii locale.

Nu de alta, dar cancer este şi în România, iar prostate avem şi noi…

Distinguished Gentleman's Ride

Dacă nu aţi văzut toate testele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul de YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii “La Volan” din 12 octombrie 2014.