TIBERIU TROIA

Dainese D-Air Misano 1000 – prima jacheta moto din piele având airbag cu soft integrat

Staţi liniştiţi, D-Air Misano 1000 nu e pentru motocicliştii din România, costă 1500 EURO…

D-Air Misano

Ştirea este importantă şi dovedeşte încă o dată că tehnologiile implementate în competiţiile de cel mai înalt nivel (în cazul nostru MotoGP) sunt puse în aplicare pentru marele public la scurt timp de la apariţie.

Din păcate, acest mare public va rămâne la stadiul de dorinţă şi foarte puţini vor ajunge la stadiul de putirinţă, dacă mi-e permis artificiul lingvistic, pentru că preţul acestei jachete de protecţie este prohibitiv – 1500 EURO, adică preţul a trei jachete foarte bune, a două excepţionale, sau a unei motociclete medii care poate fi cumparată în ţara noastră.

D-Air Misano

În această situaţie, un român de rând ar trebui să facă un calcul şi să se hotarască dacă îşi cumpară jachetă, sau motocicletă.

Trecând peste filosofia ieftină de mai sus, D-Air Misano 1000 este o jachetă deosebită, având softul înglobat, adică nu mai există cabluri de legătura cu motocicleta, sau senzori pe motocicletă, care să declanşeze activarea buteliilor cu gaz.

D-Air Misano

Sistemul este acelaşi cu cel folosit la combinezoanele cu airbag produse de Dainese pentru public, cei şase senzori aflaţi în cocoasă analizând informaţiile furnizate de o unitate GPS încorporată, pentru a comanda umflarea pernelor de protecţie, în cazul unui impact iminent.

Pernele gonflabile au 5 cm grosime şi sunt construite din materiale foarte rezistente, iar tot sistemul poate fi întreţinut şi reparat de dealerii Dainese.

D-Air Misano

Sunt convins că acest sistem oferă un anumit nivel de protecţie, dar sunt tot atât de sigur că este ineficient pentru căzăturile mai serioase.

Nu trebuie comparate căzăturile pe care le vedem la televizor în cursele de viteză pe circuit, cu cele pe care le încasezi pe stradă, mai ales pe străzile din România.

Acolo sunt alte condiţii de siguranţă, piloţii au mare experienţă, fiecare dintre ei a câzut de 100 de ori mai mult decât un folositor de motocicletă “civil” şi cu toate astea, la fiecare cursă sunt ceva căzături soldate cu fracturi.

D-Air Misano

Oricum, nu vreau să fac anti-reclamă acestei noutăţi produsă de Dainese, dacă aveţi 1500 EURO cu care nu ştiţi ce să faceţi, cumpăraţi D-Air Misano 1000. Eu rămân cu jacheta mea veche, am adunat ceva căzături cu ea, mai duce…

D-Air MisanoFoto: Dainese

Dacă nu aţi văzut toate materialele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*