TIBERIU TROIA

DRE – Ducati Riding Experience, şcoala de pilotaj Ducati a fost şi în România

Cu câteva luni în urmă, DRE a vizitat Romania şi importatorul Ducati a organizat un curs de pilotaj pe circuitul Motorpark. Deci se poate !

DRE

Reportajul evenimentului difuzat in rubrica moto a emisiunii La Volan, de pe postul Digi24 se află mai jos.

Voi începe cu o scurtă recapitulare.

Lucrez în comerţul cu motociclete de 23 de ani în mod oficial, de când am deschis primul meu magazin de motoare în Bucureşti.

Un an mai târziu am convins firma Yamaha că merită să deschidă operaţiunea în România şi am început colaborarea.

Pe vremea aceea se cumpărau motocicletele pe care le găseai în prăvălie (dacă erau) şi nu se prea făceau multe mofturi.

Piaţa a evoluat, timpul achiziţionării motocicletelor văzute numai în poze a trecut şi importatorii ar trebui să fie mai atenţi cu potenţialii clienţi, chiar dacă suntem o piaţă mică şi amărâtă. În viitor, sper ca într-un viitor apropiat, salariile vor creşte, puterea de cumpărare va înregistra un curs ascendent şi clasa de mijloc se va face simţită.

Toate astea ar trebui să influenţeze firmele importatoare de moto să înceapă nişte acţiuni de marketing mai rafinate, nu numai publicitate tradiţională.

DRE

Dario Marchetti – Manager Ducati Riding Experience

Yamaha România a încercat ceva cu mulţi ani în urmă, când a trimis câţiva câştigători ai unei tombole la Yamaha Summer Festival, organizat la Brno în 2006, unde ne-a permis şi nouă, dealerii, să aducem cu noi clienţi deosebiţi.

Chiar azi, când postez acest material, o caravană de motociclete Yamaha trece prin ţară pe la toţi dealerii, ca să poată oferi tuturor celor interesaţi din ţară posibilitatea testării noilor modele

În 2011, când am început colaborarea cu noul importator Honda Trading Romania, s-a hotărât demararea unei campanii gratuite de verificări de service pentru motocicletele Honda existente pe piaţă.

Recent, BMW Motorrad Romania a sponsorizat nişte cursuri gratuite la şcoli de perfecţionare moto, înfiinţate cu sprijinul importatorului local.

Harley-Davidson Bucureşti aduce în fiecare an camionul itinerant, care pune la dispoziţia celor interesaţi peste 20 motociclete din toate gamele produse de H-D.

Kawasaki pune la dispoziţia clienţilor experienţa departamentului de curse, fiind singurul producător (cel puţin la noi în ţară), care ajută cu informaţii pe cei care vor să-şi încerce talentul pe circuite.

Toate acestea au fost şi sunt altceva decât expoziţii, târguri, sau publicitate în ziare şi reviste.

Începe să se simtă câte ceva, dar este încă prea puţin.

Unde sunt marile puteri, coloşii care vând milioane de unităţi în întreaga lume ?

Unde eşti Honda, unde te-ai ascuns Suzuki ? Ieşiţi la joacă băieţi, proştii încep să se trezească, nu mai vrem să cumpărăm de pe afişe…

DRE

Dario Marchetti – Manager Ducati Riding Experience

Ducati, reprezentată în România de o firmă mică, dar foarte serioasă, a organizat un curs de pilotaj, cu sprijinul şcolii de pilotaj oficiale a firmei, reprezentată de 2 instructori: Dario Marchetti şi Luca Pierotti.

Acţiunea a fost un model de organizare şi seriozitate, instructorii DRE aducându-şi motocicletele de instruire şi desfăşurând un curs complet, cu parte teoretică şi practică.

DRE

Dario Marchetti

Cei doi nu sunt doar simpli instructori.

Dario este un fost pilot în Campionatul Italiei de motociclism, pe care l-am cunoscut la o cursă internaţională cu 27 ani în urmă, cu rezultate notabile şi cu multe participări în cursele internaţionale, acum fiind manager al DRE, în timp ce Luca este managerul unui department important al producătorului italian.

DRE

Luca Pierotti – Manager Ducati

Acest eveniment a dovedit încă o dată că nu puterea financiară a importatorului este importantă într-o astfel de acţiune, ci pasiunea celor implicaţi şi hotărârea de a face ceva cu adevarat semnificativ pentru clienţii tăi.

Asta înseamnă respect şi pentru asta trebuie să le arătăm şi noi respect ! Respect DRE, respect Ducati România !

DRE

Dacă nu aţi văzut toate materialele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*