TIBERIU TROIA

Femei motocicliste în SUA – 14% din totalul proprietarilor de motociclete

9,2 milioane de posesori de motociclete sunt înregistraţi în SUA, din care 14% sunt femei motocicliste, adică 1.288.000 reprezentante ale sexului frumos sunt posesoarele a cel puţin o motocicletă.

Femei motocicliste

Numărul este impresionant, pentru că, potrivit statisticilor făcute de aceeaşi organizaţie, în ultimii 10 ani, numărul femeilor motocicliste din SUA s-a dublat, iar procentele din totalul posesorilor de motoare au cunoscut cam aceeaşi creştere, faţă de situaţia înregistrată în 1998, când femeile motocicliste reprezentau 8% din totalul proprietarilor.

Este foarte interesantă şi alegerea motocicletelor făcută de doamnele din Statele Unite.

34% din femeile motocicliste au ales cruiser, 33% scutere şi doar 10% dintre doamne folosesc motociclete din gama sport.

Din câte am văzut eu, în România procentajele sunt cu totul altele, pentru că am văzut în ultimul timp multe domnişoare alegând motoare sportive, dar trebuie să recunosc că nu am date exacte.

Sunt convins că s-ar putea obţine informaţii de la Serviciul Înmatriculări, dar, pentru că transparenţa nu este una dintre calităţile oficialităţilor din ţara noastră, probabil că vor mai trece nişte ani până vom putea avea date exacte.

Până atunci avem posibilitatea să stăm cu ochii pe situaţia din ţările mari consumatoare de motociclete.

Revenind la alegerea doamnelor din SUA, fiind întrebate ce le face să meargă pe motocicletă, cele mai multe răspunsuri au fost: 1 – distracţie şi recreere, 2 – simţul libertăţii şi 3 – pentru a admira natura.

În ceea ce priveşte criteriile care au influenţat alegerea modelului de motocicletă, pe primele două locuri sunt economia de benzină şi testarea motocicletei.

Trebuie să recunoaştem că doamnele sunt mai responsabile decât noi, bărbaţii şi aşa se întâmplă şi în SUA, pentru că peste 60% din femeile motocicliste au urmat cursuri de perfecţionare, faţă de 42% din bărbaţi.

Femei motocicliste

Statistica este realizată de Motorcycle Industry Council, organizaţie care are 101 ani şi monitorizează activitatea moto din SUA

Sursa: USA Motorcycle Industry Council

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*