TIBERIU TROIA

Standul MV Agusta de la EICMA 2015, cu Giacomo Agostini prezent la eveniment

standul MV Agusta

MV Agusta Brutale 800 model 2016

Cu un singur model nou la EICMA, dar cu câteva mari reuşite în acest sezon, standul MV Agusta l-a avut ca invitat pe Giacomo Agostini.

standul MV AgustaBrutale 800 a fost singurul model prezentat în premieră la standul MV Agusta, la aceasta ediţie a Expoziţiei Internaţionale de la Milano.

Nu e o excepţie, pentru că firma scoate în fiecare an 2-3 modele noi, dar le lansează pe piaţă de-a lungul întregului sezonului, astfel încât la manifestarea care are loc prin tradiţie în luna noiembrie, prezintă câte un model.

Vorbesc de tradiţie, pentru că EICMA a fost în acest an la a 73-a ediţie şi tot tradiţie este ca la orice manifestare importantă să îl aibă invitat pe Giacomo Agostini, de 15 ori Campion Mondial, din care de 13 ori a reuşit performanţa pe motociclete MV Agusta.

standul MV Agusta

Giacomo Agostini si Giovanni Castiglioni in standul MV Agusta de la EICMA 2015

standul MV AgustaPrezenţa marelui campion nu este întâmplătoare, pentru că a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai fostului proprietar şi Preşedinte al firmei, Claudio Castiglioni, păstrând o buna relaţie cu fiul său, actualul Preşedinte, Giovanni Castiglioni.

Am avut norocul să găsesc un loc aproape de Giacomo, dar n-a fost întâmplător, am dat puţin din coate şi astfel am fost la un metru de el în momentul în care a dezvelit noul Brutale 800, încă o motocicletă cu design spectaculos, care, după părerea mea, merita încă un titul de cea mai frumoasă motocicletă din expoziţie, aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace cu motoarele produse de MV Agusta.

standul MV Agusta

Giacomo Agostini dezvelind noul model Brutale 800 la EICMA 2015

Nu a fost prima ocazie în care l-am văzut pe Agostini dezvelind una dintre noutăţile produse de fabrica din Varese şi nici cea mai emoţionantă manifestare de acest gen.

Evenimentul la care am fost cu adevărat impresionat a fost inaugurarea noii generaţii de F4, în 2009, ultimul mare eveniment la care a participat Claudio Castiglioni însoţit de Giacomo, ocazie în care am avut norocul să stau la masa vecină cu cea a Preşedintelui.

Mă rog, n-a fost numai noroc, dar asta este o altă poveste, pe care poate o voi posta altă dată…

Revenind la standul MV Agusta de la EICMA 2015, imediat după prezentarea noii motociclete, Giacomo s-a retras discret în public, fiind probabil sătul de interviuri şi filmări, preferând baia de mulţime, în locul camerelor de luat vederi.

De admiratori oricum nu avea cum să scape, pentru că este tratat în continuare ca şi cum ar fi actualul câştigător al Campionatului Mondial şi toată lumea vrea să facă fotografii cu el şi să-i spună câte ceva. Pur şi simplu nu poate merge pe stradă fără să fie oprit în permanenţă, dar se pare că nu este deranjat de statutul său de mare vedetă.

standul MV Agusta

MV Agusta F4 folosită de Leon Camier în WSBK

În afară de noul Brutale 800, prezent în standul MV Agusta în toate variantele de culoare în care este oferit publicului, mai puteau fi văzute motocicleta lui Leon Camier, cu care a evoluat în WSBK, replica acestei motociclete, F4 Reparto Corse, precum şi varianta F3 Reparto Corse, produsă în doar 350 exemplare, din care una a şi ajuns în Bucureşti şi pe care o voi testa la primavară.

Erau de asemenea şi toate celelalte modele cunoscute, dintre care, cea mai frumoasă este Brutale Dragster 800 RR, prezentată aici în articolul aparut în revista Auto Motor şi Sport şi în filmul produs şi transmis de emisiunea La Volan, de pe Digi 24.

standul MV Agusta

MV Agusta F4 Reparto Corse

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*