TIBERIU TROIA

SUPERPRESTIGIO 2015 s-a încheiat cu victoria lui Brad Baker

Învingător şi în prima ediţie SUPERPRESTIGIO desfăşurată în 2013, Brad Baker l-a întrecut din nou în Superfinală pe Marc Marquez.

Superprestigio

Brad Baker, învingător în Superfinala Superprestigio 2015

Competiţia a fost organizată pe o pistă amenajată în Palau Sant Jordi din Barcelona, într-o sală plină, având aliniaţi la start foarte mulţi sportivi de valoare din Dirt-Track, Supermoto şi MotoGP.

Cea de-a treia ediţie Superprstigio a fost un adevărat spectacol, în care s-au remarcat câţiva piloţi surpriză şi, chiar dacă cea mai puternică clasa de concurs a fost cea open, cu mulţi invitaţi de marcă, nici spectacolul oferit de celelalte clase nu a fost mai prejos.

Superprestigio

În timp ce la categoria juniori au putut fi urmăriţi copii de 8-10 ani din Campionatul spaniol, la clasa Superprestigio au luat startul multe vedete cunoscute.

După manşele de calificare şi cele finale a urmat ultima cursă, denumită Superfinală, în care pilotul american Brad Baker, Campion Pro AMA Flat Track în 2013, l-a devansat pe Marc Marquez, idolul local, cel care a fost învingător în ediţia din anul trecut.

Pe locul trei s-a clasat celălalt specialist Flat Track, Jared Mees, Campion en-titre şi de 4 ori câştigător al Campionatului american AMA Pro Flat Track.

Superprestigio

Podium SUPERPRESTIGIO 2015

Este foarte interesant rezultatul reuşit de cei doi piloţi americani, care nu participă de obicei la competiţii pe pistă scurtă, ca cea de la Barcelona, pista de Flat Track fiind de o milă, sau de jumătate de milă, nu de 200 metri.

Dovadă a faptului că nivelul a fost foarte ridicat şi spectacolul nu a fost organizat doar pentru a-i oferi lui Marc Marquez încă o victorie pe tavă a fost clasarea modestă a altor doi piloţi valoroşi: Tom Chareyre, de 4 ori Campion Mondial S1 şi Joonas Kylmakorpi, de 4 ori Campion Mondial Flat Track.

În toată această mulţime de vedete şi Campioni Mondiali, un pilot care nu a reuşit victorii majore, aflat la prima participare la Superprestigio, a fost ovaţionat de întreaga sală: Masatoshi Ohmori.

Superprestigio

Masatoshi Ohmori

Stilul lui de derapaj este unic, atletic, deosebit de spectaculos şi poate fi admirat în filmarea de mai jos, făcuta la unul din antrenamentele sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*