TIBERIU TROIA

Marc Marquez întrerupe contractul pentru accesoriile MM93. Sau Rossi o face ?

Speed Week, una din sursele serioase de informaţii moto, anunţă decizia lui Marquez de a întrerupe contractul pentru accesoriile MM93. Aşa să fie ?

MM93

Scandalul de la finalul sezonului MotoGP e cunoscut de toată lumea, nu e cazul să reluam subiectul, dar, aşa cum bănuiam, disputa nu e încheiată.

Pe de o parte, cu 5 zile în urmă, la prezentarea motocicletelor, sponsorilor şi a echipei pentru sezonul 2016, eveniment organizat de Yamaha la Barcelona, Valentino a ţinut să arunce câteva săgeţi mai ales către Marc Marquez, dar nu l-a uitat nici pe Lorenzo.

Pe de altă parte, Marc Marquez se pare că vrea să limiteze orice fel de legătură cu Rossi şi apropiaţii săi.

Primii paşi sunt întreruperea prematură a contractului prin care accesoriile MM93 sunt comercializate de firma VR46 Racing Apparel şi renunţarea la cazarea pe timpul concursurilor în camerele oferite de hotelul mobil al familiei Nieto.

MM93

Containerul de cazare a hotelului mobil de 25.000 euro/sezon

Relaţiile lui Marquez cu familia Nieto au fost serios afectate de evenimentele de anul trecut, când Angel Nieto, de 13 ori Campion Mondial, chiar dacă e spaniol, în calitate de expert al postului TV Telecinco, l-a criticat pe Marquez.

În plus, Pablo Nieto este managerul echipei VR46 Sky Moto3, iar Fonsi Nieto este prieten intim al lui Valentino Rossi, toţi luând atitudine împotriva lui Marquez.

Nu este foarte clar cine va fi mai afectat financiar din toată această poveste, pentru că Marquez a hotărât să încredinţeze drepturile comercializării accesoriilor sale firmei concurente, GP Racing Apparel, a Grupului Pritelli, care reprezintă interesele multor altor vedete, iar renunţarea la containerele de cazare oferite de hotelul mobil îi fac o economie de 25.000 euro.

mm93

In boxa lui Marc Marquez, la Mugello

Se pare că Marquez petrece foarte puţin timp în cameră, stând în cele 3 zile de cursă cu echipa tehnică, în boxa pe care am vizitat-o şi în camionul echipei, parcat lângă boxă.

Implicându-l şi pe fratele său în această mică revoluţie, cu cei 50.000 euro, fraţii Marquez şi-au comandat un motorhome, în care vor avea cu siguranţă mai mult loc decât în celulele mobile, în care nu poţi să cazi din pat, pentru că te loveşti de dulap.

Pe de altă parte, VR46 Racing Apparel solicită despăgubiri pentru întreruperea prematură a contractului.

Chiar dacă bătălia dintre cei doi s-a mutat pe altă pistă, nu cea de concurs şi este purtată de data asta de avocaţi, lupta continuă şi nimeni nu câştigă în imagine, poate doar în conturile bancare…

La prima vedere se pare că ordinea desfăşurării ostilităţilor este cea reală, dar ieri am avut o scurtă discuţie cu importatorul pentru România al accesoriilor originale VR46 Racing Apparel, care mi-a spus că accesoriile MM93 lipsesc din catalogul produselor de primăvară/vară 2016, dinainte de acţiunile demarate de Marc Marquez.

Asta ar însemna că nu Marquez a făcut primul pas, ci cei care conduc destinele firmei de accesorii VR46, Valentino nefiind implicat în activitatea de zi cu zi, dar fiind informat, cu siguranţă.

mm93

Camioanele echipei în care se află şi camerele piloţilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*