TIBERIU TROIA

Aruba.it Racing a prezentat noul Ducati Panigale R 2016 pentru WSBK

Cu câteva zile în urmă, reprezentanţii echipei oficiale Ducati au prezentat motocicleta Panigale R 2016 pentru competiţia care va începe în curând.

Panigale R 2016

După un sezon excepţional, în care Chaz Davies a reuşit prima victorie pentru producătorul italian pe circuitul MotorLand Aragon, iar efortul echipei a plasat Ducati pe locul secund în clasamentul piloţilor şi al producătorilor, în evenimentul desfăşurat săptămâna trecută la Arezzo, Chaz Davies şi colegul său Davide Giugliano au dezvelit cele două Panigale R 2016, iar conducerea echipei şi-a manifestat dorinţa de a câştiga ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Superbike MOTUL FIM.

Cu această ocazie au fost prezentate reprezentanţilor media, sponsorilor şi partenerilor programul sportiv al echipei şi modificările tehnice efectuate.

Panigale R 2016

Proiectul se concentrează pe continuitate, cu ambii piloţi pregătiţi să pună în valoare noutăţile aduse motocicletei şi departamentului tehnic.

Luigi Dall’Igna, General Manager Ducati Corse a declarat: “În primii mei doi ani la Ducati am încercat să optimizez fluxul informaţiilor dintre MotoGP şi WSBK, lucru care ne-a permis sa îmbunătăţim ambele fronturi. Panigale R 2016 a înregistrat dezvoltarea suspensiilor, a electronicii şi a motorului. În testele de iarnă am fost lideri, fapt care ne permite să începem sezonul 2016 cu un scop: să câştigăm titlul.”

După trei ani de progrese pe aceeaşi motocicletă, Chaz Davies promite pentru acest an şi ar trebui să se afle în lupta pentru o poziţie pe podium la fiecare cursă.

Panigale R 2016

Chaz Davies

“Anul trecut a fost plin de satisfacţii. Să fii primul pilot care câştigă o cursă cu Panigale R a însemnat foarte mult, nu numai pentru mine, ci şi pentru Ducati şi pentru toti suporterii “Ducatistii” din întreaga lume. Am adus permanent îmbunătăţiri şi am ajuns la o formulă care a fost competitivă pe toate circuitele”.

“Exact aşa a fost şi în testele de iarnă, unde, având ultimele moficări aduse suspensiilor şi electronicii, am putut să ne concentrăm pe alte capitole. Sunt foarte optimist şi aştept cu nerăbdare să înceapă campionatul” a încheiat Davies.

Colegul său de echipă Davide Giugliano a adăugat: “După un sezon dificil, acum privim înainte cu optimism. Multe s-au schimbat, atât pe motocicletă, cât şi în echipă şi aş vrea să mulţumesc firmei Ducati pentru şansa oferită”.

Panigale R 2016

Davide Giugliano

“Am început să lucrez bine cu Aligi şi Paolo, noul meu şef de echipă şi specialistul în electronică. La ultimul test am fost încă odată la fel de rapid ca oamenii de top. Sunt optimist şi nu mai am răbdare până plecăm în Australia”.

Claudio Domenicali, CEO al Ducati Motor Holding, a declarat la rândul său: “Aş vrea să subliniez un fapt care este de multe ori neglijat: importanţa clasei Superbike pentru un producător ca Ducati. Folosind la curse motociclete provenite din cele de serie ne permite să dezvoltăm produse care sunt de-a dreptul extraordinare. Panigale R nu are rivali în segmentul motocicletelor de sport. Superbike este un campionat care este în sufletul firmei Ducati şi al tuturor Ducatistilor”.

A urmat declaraţia lui Stefano Cecconi, CEO al Aruba S.p.A şi conducătorul echipei: “21 de podiumuri şi 5 victorii ne-au plasat pe locul second atât în clasamentul piloţilor, cât şi în cel al producătorilor, oferindu-ne o mare satisfacţie. Dar nu ne vom mulţumi cu acest rezultat şi vom încerca să obţinem mai mult în 2016. Am început sezonul trecut pe podium şi l-am terminat luptând pentru victorie la fiecare cursă. Acesta este punctul din care vrem să reluăm lupta în 2016, cu scopul declarat de a merge mai bine anul acesta”.

Panigale R 2016

Echipa Ducati Aruba.it va pleca în Australia, unde tradiţionala sesiune de teste organizate în pre-sezon va avea loc câteva zile înainte de începerea ediţiei WSBK 2016. 

Sursa: Ducati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*