TIBERIU TROIA

Prezenţa firmelor Ducati şi MV Agusta la EICMA 2015

Chiar dacă evenimentul de la Milano s-a desfăşurat la finele anului trecut, materialele filmate acolo alcătuiesc o serie de reportaje care au început să fie transmise de Digi24, în cadrul emisiunii La Volan, în fiecare sâmbătă dimineaţa.

Prezenţe tradiţionale ale manifestării, standurile prezentate de Ducati şi MV Agusta la EICMA nu pot fi neglijate, fiind de fiecare dată impresionante. Nici nu se poate altfel, expoziţia fiind cea mai importantă din domeniu şi având loc în patria celor mai numeroşi consumatori de motociclete italieneşti.

Ducati ne-a impresionat nu numai prin standul uriaş si bine organizat, împărţit pe familii de produse, ci chiar prin noutăţile prezentate în premieră: Multistrada 1200 Enduro, XDiavel şi Monster 1200 R.

NV Agusta la EICMA

Multistrada 1200 Enduro

MV Agusta la EICMA

Alex Zereş, realizatorul emisiunii La Volan, pregătind materialul lângă noul XDiavel

Şi noul brand Scrambler Ducati a fost pus în valoare, beneficiind de un stand propriu în care erau expuse numeroase motociclete făcând parte din toate variantele oferite de producător.

MV Agusta la EICMA

NV Agusta la EICMA

În alt pavilion, în acelaşi loc în care este prezentă de câţiva ani, MV Agusta a adus toată gama de motociclete, alegând evenimentul de la Milano pentru prezentarea în premieră mondială a noului model Brutale 800.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, la acest eveniment a participat Giacomo Agostini, alături de Preşedintele firmei, Giovanni Castiglioni, legătura dintre cei doi fiind de prietenie, după zeci de ani de colaborare a marelui campion cu firma din Varese, pe vremea când aceasta era condusă de Claudio, tatăl actualului CEO.

standul MV Agusta la EICMA

Giacomo Agostini si Giovanni Castiglioni in standul MV Agusta la EICMA 2015

Chiar dacă evenimentul a fost dedicat lansării modelului Brutale 800, standul MV Agusta la EICMA 2015 a arătat impecabil, îmbinând motoarele de serie cu cele exclusiviste, de serie mică şi cu cele de competiţie.

Au fost prezente modelele de 800, Rivale, Stradale, Turismo Veloce şi Brutale Dragster 800 RR pe care l-am testat, dar şi toate modelele sportive, în 3 şi 4 cilindri, F3 şi F4.

Din aceasta ultimă categorie, în expoziţie a fost prezentată motocicleta cu care Leon Camier a participat în sezonul 2015 la cursele din cadrul Campionatului Mondial de Superbike (WSBK), alături de o replică pentru stradă, model care va fi produs în 250 de unităţi – F4 RC (Reparto Corse).

MV Agusta la EICMA

MV Agusta F4 – motocicleta lui Leon Camier participantă la WSBK

Materialul filmat a fost prezentat la Digi 24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 9 decembrie 2015.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*