TIBERIU TROIA

Bridgestone a fost votat “Producătorul de anvelope al anului”

Anul trecut am avut şansa să fiu invitat de Bridgestone Europe la una din etapele MotoGP desfăşurate în Europa, la Mugello, unde l-am întâlnit pe Hiroshi Yamada-san, Manager al departamentului motorsport al firmei şi echipa pe care o coordonează, în calitate de unic furnizor de anvelope al clasei regină din cadrul MotoGP.

Am întălnit un om mult prea modest pentru experienţa lui şi aportul pe care l-a adus competiţiei, în peste 20 ani de activitate. Am descoperit mult mai mult decât o firmă care produce cauciucuri, am aflat o poveste frumoasă despre începutul romantic al unei companii despre care nimeni din lumea curselor nu auzise nimic.

Bridgestone

Cu Hiroshi Yamada-san, în standul firmei Bridgestone din parcul echipelor de la MotoGP

La mai puţin de un an de la acest eveniment, Bridgestone se bucură încă o dată de recunoaştere internaţională.

Un juriu independent de experți de top ai industriei de anvelope a votat Bridgestone drept „Producătorul de anvelope al anului”, recunoscând impresionanta investiție în cercetare şi dezvoltare a brandului și realizările sale.

Premiul a fost oferit în cadrul evenimentului pentru inovație și excelență Tire Technology International Awards 2016.

Anunţul a fost făcut în cadrul ceremoniei de gală din timpul expoziției Tire Technology Expo din Hanovra, Germania, iar premiul a fost ridicat de Eduardo Minardi, Preşedinte Executiv şi CEO Bridgestone EMEA.

Întreaga echipă Bridgestone este extrem de onorată să primească această recunoaștere. Inovaţia în cercetare şi dezvoltare se află în centrul activităţilor noastre și este singura cale care ne poate conduce către un viitor durabil“, a spus domnul Minardi în discursul său.

Bridgestone

Eduardo Minardi, Preşedinte Executiv şi CEO Bridgestone EMEA.

Juriul a salutat și alte realizări Bridgestone din anul 2015, în materie de cercetare şi dezvoltare.

Comentând reorganizarea în cercetare şi dezvoltare, Graham Heeps, editor al revistei Tire Technology International şi preşedinte al juriului, a declarat la începutul ceremoniei de acordare a premiilor:

“Felicitări firmei Bridgestone. O parte din această reorganizare va include creșterea colaborării cu firme externe. Bridgestone, ca și alți jucatori ai pieţei, a recunoscut că viitoarele anvelope vor necesita inovaţii din afara industriei tradiţionale de pneuri, iar materialele şi electronicele vor fi domeniile cheie. Este o schimbare binevenită într-o industrie care este caracterizată uneori printr-o abordare distantă și introspectivă.”

Juriul a precizat alte 3 realizări ale Bridgestone din anul 2015:

– primul pneu produs de Bridgestone din cauciuc natural obținut în întregime din guayule – o plantă care crește numai în regiunile aride ale deşertului – realizare care promite să contribuie la diversificarea surselor de cauciuc natural;

– relocarea şi  modernizarea centrului tehnic Bridgestone Asia Pacific din Thailanda;

– transformarea fabricii de cauciucuri Bridgestone din Wilson, NC, SUA, care a devenit o unitate productivă cu zero risipă în materie de depozitare a deșeurilor.

bridgestone

În plus faţă de proiectele menţionate mai sus, juriul a fost impresionat de angajamentul total al Bridgestone pentru creştere prin investiții R&D, despre care Flavio Farroni, cercetător la Universitatea din Napoli – Federico al 2-lea, a afirmat:

„Compania Bridgestone şi în special Centrul Tehnic Bridgestone din Europa, și-a crescut know-how-ul, personalul, dar şi bugetul R&D în 2015. Acesta este un semnal clar al unei companii puternice și motivate să crească în anii următori, prin consolidarea poziţiei sale de referinţă în domeniul dezvoltării şi producției de anvelope.”

Acesta este a cincea oară când Bridgestone câștigă un premiu Tire Technology începând din anul 2008, de când această categorie a fost introdusă în cadrul galei.

În anul inaugural al premiilor,  Bridgestone a câștigat premiul de „Producător de anvelope al anului”, urmat de premiul de Tehnologie pentru tehnologia Contact Area Information Sensing (CAIS) în 2012 şi pentru tehnologia Ologic de rezistenţă redusă la rulare în anul 2013, şi premiul pentru Environmental Achievement a anului 2013, pentru noul Centru Tehnic Americas în SUA.

Bridgestone

Zona rezervată pentru Bridgestone în parcul echipelor la MotoGP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*