TIBERIU TROIA

De vorbă cu Torsten Robbens despre Saroléa, motocicleta electrică belgiană

Se apropie ziua cursei TT din Insula Man, unde motocicletele electrice se vor întrece din nou, iar Saroléa va încerca să urce pe podium.

L-am întâlnit pe Torsten Robbens la EICMA 2015, unde prezenta viitorul model de Superbike electric care va fi înmatriculabil, motocicletă care va fi lansată în viitorul apropiat.

Saroléa SP7

Torsten Robbens prezintă noul model Saroléa SP7 în standul Bridgestone

Ne aflam în standul firmei Bridgestone, partener strategic al echipei de curse Saroléa şi Torsten a avut amabilitatea să ne împărtăşească câteva gânduri şi să ne explice care sunt visele şi ambiţiile echipei private pe care a alcătuit-o.

După primele doua curse la care a participat cu rezultate notabile, locul patru în 2014 şi locul 5 în 2015, membrii echipei Saroléa şi-au propus să ocupe una din treptele podiumului de premiere.

În perioada în care am filmat interviul, contractele cu piloţii încă nu se finalizaseră, dar acum componenţa echipei este cunoscută şi şansele echipei sunt reale.

Cu câteva săptămâni în urmă au fost prezentaţi presei piloţii care vor lua startul în cursa de pe insulă, cu două motociclete Saroléa, luptând cu principalele echipe concurente, Mugen Honda şi echipa susţinută de Victory.

Cei doi piloţi sunt britanicul Dean Harrison, câştigător de cursă pe circuitul de pe insulă şi nord-irlandezul Lee Johnston, care a terminat cursa de anul trecut pe locul trei.

Aşteptările sunt mari, la fel şi emoţiile echipei, ale sponsorilor şi suporterilor, care vor fi prezenţi cu toţii la cursă, deplasarea făcându-se cu un avion închiriat, pentru a susţine echipa Saroléa, în demersul ei curajos.

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 5 martie 2016.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*