TIBERIU TROIA

Tom Sykes – interviul complet – EICMA 2015

Interviul dat de Tom Sykes a fost transmis parţial în emisiunea La Volan, dar mie mi s-a părut mai interesantă partea nedifuzată.

L-am întâlnit pe Tom Sykes la EICMA, unde era împreună cu Jonathan Rea, colegul său de echipă.

Făceau prezenţa în standul Kawasaki şi obişnuitele îndatoriri de PR, pe care le au piloţii echipelor de uzină, conform contractelor semnate.

Pentru ei este o rutină, dar am aflat cu stupoare că, cel puţin în cazul lui Tom Sykes, este şi plăcere, pentru că este primit cu multă căldura de toată lumea, asaltat pentru autografe şi fotografii, ceea ce nu i se întamplă acasă, în Marea Britanie.

Tom Sykes

Jonathan Rea şi Tom Sykes, piloţii echipei de uzină Kawasaki

Împreună cu prietenul Alex Zereş, realizatorul emisiunii La Volan, umblam prin expoziţia uriaşă de la Milano, cautând subiecte deosebite pentru rubrica noastră moto.

E adevărat că aşteptam o întâlnire programată cu mult timp în urmă, cu domnul Martin Lambert, PR Manager la Kawasaki Europe, dar am avut şansa să-l “prindem” şi pe Tom Sykes în camera de protocol a firmei, în care era mai linişte decăt în nebunia din expoziţie.

Foarte relaxat şi comunicativ, Tom ne-a spus câteva cuvinte despre pregătirile sezonului 2016 şi dezvoltarea noului model ZX-10R Ninja, motocicletă apărută datorita eforturilor depuse în ultimii ani de el şi echipa tehnică.

Tom Sykes

Tom Sykes în teste pentru sezonul 2016

Am aflat cu această ocazie că el foloseşte acasă, în fiecare weekend un Kawasaki Versys, cu care face puţini kilometri şi opreşte la câte o terasă, unde savurează o cafea, fără să fie deranjat de fani.

Nu-mi venea să cred că nu este oprit pe stradă de admiratori, motociclismul fiind la loc de cinste în Marea Britanie, cu milioane de pasionaţi care sunt prezenţi la curse indiferent de vreme.

Cu toate astea, Tom Sykes este sufocat de insistenţa fanilor numai la evenimente dedicate motocicletei, cum sunt aceste expoziţii internaţionale, în rest fiind pe stradă un om normal, fără aere de vedetă.

Tom Sykes

Jonathan Rea şi Tom Sykes într-una din cursele sezonului 2015

Interviul a fost parţial transmis la Digi 24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 30 ianuarie 2015.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*