TIBERIU TROIA

Everthorpe Park – Circuitul pe care au fost organizate doar 3 curse

Pasiunea pentru motociclete şi curse se manifestă în multe feluri, dar chiar să faci un circuit pe Everthorpe Park doar pentru 3 curse…

EVERTHORPE PARK

În iulie 1947, Hull Motor Club, gruparea sportivă locală, a organizat un concurs de viteză pe traseul aflat lângă drumul principal dintre Hull şi Goole, la jumătatea distanţei dintre cele două localităţi.

Traseul avea aproape un kilometru lungime şi era alcătuit din două linii drepte acoperite cu pietriş, unite de două viraje cu iarbă.

Secretarul comisiei de organizare a fost nimeni altul decât Charles Wilkinson, fiul lui Monty Wilkinson, cel care a înfiinţat circuitul Cadwell Park.

Ediţia din 24 iulie 1947 a publicaţiei The Motor Cycle descria astfel evenimentul inaugural de la Everthorpe Park: “Un parc tipic englezesc, o casă care arată ca un castel, difuzoare puternice instalate pe parapeţii din ciment, muzică, arbori, o mulţime de oameni, soare cald, toate astea au făcut ca evenimentul inaugural organizat de Hull Motor Club pe Everthorpe Park, de langă Goole, să fie plăcut şi reuşit”.

EVERTHORPE PARK

La acest prim concurs au fost şase curse, dintre piloţii prezenţi la start nefiind nici una dintre vedetele vremii.

Al doilea concurs a fost organizat în luna august a aceluiaşi an, fiind uşor de remarcat îmbunătăţirile aduse traseului, fiind turnat un strat de asfalt pe unul dintre viraje şi pe o porţiune a liniei drepte principale.

Cea de-a treia şi ultima cursă din 1947 a fost considerată cea mai reuşită, la start fiind prezenţi doi dintre piloţii importanţi ai acelor ani: Eric Oliver, care avea să devină de patru ori Campion Mondial la ataş şi Tommy Wood, primul Vicecampion Mondial din istorie la clasa 250cc.

În afară de aceste trei curse, potrivit documentelor existente în arhivele locale, se pare că nu a mai avut loc nici o întrecere organizată pe Everthorpe Park.

EVERTHORPE PARK

2 thoughts on “Everthorpe Park – Circuitul pe care au fost organizate doar 3 curse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*