TIBERIU TROIA

Roland Sands – pilot, designer, constructor de motociclete

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai momentului din domeniul moto, Roland Sands este reprezentantul noului val de constructori.

Roland Sands

Hypermotard by Roland Sands Design

Viitorul constructor de motociclete şi-a început cariera profesională într-una din cele mai respectate companii implicate în customizarea de motociclete: Performance Machine.

Dacă la început, la numai 14 ani spăla podelele, a trecut prin toate stadiile, urcând treptele profesionale. A fost promovat în secţia de montaj, a trecut pe la sablare, finisare, continuând cu design şi ajungând, în cele din urmă, Director al Departamentului R&D şi Design al celebrei firme.

În acelaşi timp, moştenind din familie pasiunea pentru motociclete, tânărul Roland Sands este trimis de tatăl său la şcoala de Superbike Keith Code, din California.

Acesta este momentul în care Roland se îndrăgosteşte iremediabil de competiţii şi porneşte pe acest drum.

După cinci ani de muncă, pilotând o Yamaha TZ250, reuşeşte să cucerească titlul de Campion Naţional AMA la clasa 250 GP, cea mai importantă victorie a carierei sale.

Roland Sands

Indian Track Chief by Roland Sands Design

A petrecut nouă ani pe circuite, cu rezultate remarcabile, recordurile stabilite la clasele la care a concurat pe circuitele Daytona, Sears Point şi Mazda Raceway Laguna Seca, fiind încă nedepăşite.

Folosind experienţa dobândită în prepararea şi modificarea motocicletelor de curse, pasul următor era natural şi aşteptat.

Roland Sands decide să-şi lărgească orizontul profesional trecând la design al motocicletelor custom şi construcţia lor.

Noua sa carieră evoluează tot atât de spectaculos şi prima recunoaştere a valorii sale şi a calităţii proiectelor realizate vine în anul 2004, când designerul Chip Foose îl premiază cu “Award of Design Excellence”, pentru motocicleta “The Hard Way”.

2005 i-a adus titlul de Rookie of the Year în cadrul concursului-spectacol Discovery Channel Biker Build-Off, organizat şi difuzat de canalul Discovery, fiind votat de colegii săi.

După acest succes, este invitat la emisiuni de profil găzduite de ESPN2 – Chopper Nation şi Super Bikes, Speed Channel – American Thunder şi Built or Bust şi este încoronat Campion al competiţiei Biker Build-Off în 2006, întrecându-l pe Jesse Rooke.

Roland Sands

Motocicleta concept produsă de Roland Sands, care a stat la baza noului model XSR 900

Seria de reuşite în domeniul construcţiei de motociclete custom îl fac pe Roland Sands să înfiinţeze compania Roland Sands Design, prin care comercializează atât motocicletele construite la comandă şi piesele lucrate artizanal, cât şi linia de îmbrăcăminte, echipament şi accesorii pe care o realizează, devenind o adevărată personalitate complexă şi rafinată a lumii moto moderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*