TIBERIU TROIA

Lansarea noilor modele Ducati 2017, un spectacol de gală

EICMA a fost locul prezentării noilor modele Ducati 2017, eveniment desfăşurat pe scena Teatrului Naţional din Milano.

Modele Ducati 2017

Cu o lună în urmă, la Intermot, am asistat la prezentarea modelului Supersport, o motocicletă recomandată folosinţei de zi cu zi, comodă, frumoasă, dar nu foarte sportivă. Nici prezentarea nu a fost o lovitură de marketing, ci, mai degrabă, o obligaţie, fără nimic deosebit.

Dacă la Köln, Ducati nu a impresionat, o lună mai târziu, la expoziţia internaţională de la Milano, EICMA, aflată la cea de-a 74-a ediţie, producătorul Italian a făcut spectacol.

În fiecare an, cei mai mari producători din domeniu îşi prezintă noutăţile cu o zi înainte de deschiderea expoziţiei, iar evenimentele sunt organizate în câte o locaţie din oraş, participanţi fiind numai invitaţii trimişi de importatorii din fiecare ţară.

Ducati a ales să organizeze evenimentul la Teatrul Naţional, iar amfitrion a fost, ca de obicei, Claudio Domenicali, CEO al companiei.

Modele Ducati 2017

Andrea Dovizioso, Claudio Domenicali si Chaz Davies

Seara a început cu prezentarea celor doi piloţi ai echipelor oficiale Ducati din marile competiţii de nivel mondial, piloţi care au adus mari satisfacţii atât conducerii firmei, cât şi fanilor, Andrea Dovizioso şi Chaz Davies.

Vedetele erau în sala înainte de începerea evenimentului, aşa că prezenţa lor nu a fost o surpriză, dar toţi cei din sală au fost bucuroşi şi eroii au fost primiţi cu urale, datorită rezultatelor reuşite în ultima vreme şi simpatiei de care se bucură amândoi.

Modele Ducati 2017

Prezentarea noului model Scrambler Café Racer

După discuţiile legate de curse, realizări ale sezonului aproape încheiat şi speranţe pentru anul viitor, au fost aduse pe scenă două noi modele Scrambler Ducati, firmă care devine din ce în ce mai puternică, având o paletă întreagă de modele, gamă consolidată de noutăţile prezentate aici: Scrambler Café Racer şi Desert Sled.

Prima surpriză, Café Racer, este atât de aproape de esenţa noţiunii de Café Racer, încât e greu să mai adaugi ceva pe motocicletă ca să arate mai bine, iar Desert Sled este modelul cel mai bine pregătit pentru folosinţa off-road, din gama motocicletelor Ducati / Scrambler.

Modele Ducati 2017

Scrambler Desert Sled

A urmat prezentarea modelului Supersport, lansat cu o lună în urmă, pentru cei care nu au avut ocazia să vadă motocicleta la Intermot, după care a fost introdusă o nouă premieră, Multistrada 950, jucător important la clasa Adventure 1000.

Modele Ducati 2017

Ducati Multistrada 950

După o scurtă prezentare a altei motociclete lansată cu ceva vreme în urmă, Monster 1200S şi a unui nou membru al familiei Monster, modelul 797, s-a ajuns la momentul culminant al serii, în care, mascată de o perdea de fum produs de instalaţia de pe scenă, a apărut bijuteria roşie, Ducati 1299 Superleggera, super-motocicleta anului, fără indoială.

Cu repere importante construite din fibră de carbon, şasiul, bascula, subcadrul şi roţile, precum şi multe alte piese mai mici, Superleggera impresionează prin masa de numai 162 kg la gol, puterea maximă de 215 CP la 11.000 rpm, cele mai performante suspensii şi componente ale instalaţiei de frânare.

Modele Ducati 2017

Ducati 1299 Superleggera

În prima fază, pe scenă a fost adusă o motocicletă dezbrăcată, fără caroserie şi, după prezentarea tehnică a acesteia, pe scenă a intrat o motocicletă funcţională.

Marea surpriză a serii a fost atunci când pilotul care a adus motocicleta pe scenă şi-a scos casca, el fiind nimeni altul decât Casey Stoner, dublul Campion Mondial, unul dintre cei mai iubiţi piloţi din istoria MotoGP.

Modele Ducati 2017

Casey a spus câteva cuvinte despre motocicletă şi despre colaborarea sa cu Ducati, după care toate motocicletele prezentate până atunci au fost aduse din nou şi domnul Domenicali a invitat pe scenă, alături de el, pe principalii tehnicieni ai familiei Ducati.

Pentru reprezentanţii presei, de abia acum a început sărbătoarea, pentru că a fost permis accesul pe scenă, lângă motociclete şi alături de vedetele firmei, unde am putut sta de vorbă cu piloţii pe care îi văzusem până atunci numai de la depărtare, am putut obţine autografe şi, cei mai norocoşi, chiar interviuri, toţi cei din presă dorind să pună întrebări şi, eventual să filmeze.

Modele Ducati 2017

O seară de neuitat, modele Ducati 2017 spectaculoase, am avut şansa să dau mâna cu oameni pe care îi admir, care ne-au arătat tuturor că sunt oameni ca noi, fără mofturi, sau ifose, comunicativi, calzi şi foarte prietenoşi.

Toate noile modele Ducati 2017 vor putea fi cumpărate de la showroom Ducati din Bucureşti, magazinul firmei Metrotehnica Internaţional, importatorul oficial Ducati în România.

.

Dacă v-a plăcut relatarea spectacolului oferit de noile modele Ducati 2017, puteţi găsi mai jos alte diferite prezentări ale unor evenimente Ducati, materiale postate până acum.

Noul Ducati Supersport – cum a fost prezentat la Intermot şi ce ştie să facă

Cum s-a prezentat Ducati la Intermot

Ducati XDiavel prezentat de Roland Sands la Sturgis

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*