TIBERIU TROIA

În vizită, acasă la Miki Vialetto, regele tatuajelor

Miki Vialetto, personalitate marcantă a lumii tatuajelor, o lume nouă pentru mine, un univers despre care nu știam aproape nimic, ne-a primit cu căldură acasă, într-o locuință spectaculoasă aflată într-un cartier central din Milano.

Miki Vialetto

Vizita nu a fost întâmplătoare. La inițiativa unei prietene de suflet schimbasem mesaje cu Miki în iulie, cu patru luni înainte, discutasem detalii și stabilisem să ne întâlnim în noiembrie, perioadă în care urma să fim la Milano, pentru EICMA, expoziția internațională de motociclete.

Miki ne-a trimis niște fotografii făcute în locuința sa, folosită de multe ori pentru ședințe foto ale revistelor sale, dar mărturisesc că nu am înțeles exact cât de deosebită este locuința sa, cu toată imaginația pe care credeam că o am.

Miki Vialetto

Am hotărât să îl vizităm pe Miki pentru că, în afară de pasiunea sa pentru tatuaje, este un mare iubitor de motociclete și, tot așa cum am făcut și eu, a luat carnetul de conducere pentru motociclete la 16 ani și pe cel pentru mașină 12 ani mai târziu, fiind nevoit, nu pentru că ar fi simțit ceva pentru mașini.

Genți cu scule, trepied, camere, am venit cu o groază de lucrușoare pe care le-am îngrămădit într-un colț al încăperii principale aflate la intrare.

Pentru început, Miki ne-a prezentat casa, îmbogățind turul casei cu prezentarea diferitelor obiecte decorative prezente pe toate piesele de mobilier, pe toți pereții, în orice ungher al casei care putea găzdui câte ceva.

Miki Vialetto

Surpriza plăcută a fost motocicleta prezentă în camera principală, un fel de living.

Replică a motocicletelor anilor ’70 din Statele Unite, bijuteria a fost construită din componente, toate comandate din SUA, asamblate în Italia, având cadru rigid și fiind prima motocicletă pe care Miki Vialetto a construit-o, parte din sufletul lui.

Locul ei era în living, pentru că Miki nu o mai poate folosi, datorită unui accident suferit cu câțiva ani în urmă, consecințele accidentării împiedicându-l să se mai poată bucura de un cadru rigid. În acest fel, prima sa motocicletă și-a câștigat locul în casă, celelalte patru din garaj preluând sarcinile zilnice.

Miki Vialetto

Stând de vorbă lângă motocicletă, Miki a început să îmi povestească cum a început totul, cum a ajuns în 23 de ani să construiască în jurul lui o lume a tatuajelor, fiind editorul a cinci reviste diferite, trei dintre ele traduse în mai multe limbi și vândute în lumea întreagă, organizând expoziții și două convenții de tatuaje în Marea Britanie, cu mai mult de 27000 de participanți, producând cărți de artă și având, cum altfel, propriul studio de tatuaje.

Ca să cunoască mai multe despre tatuaje și istoria lor, Miki a umblat mult, a străbătut lumea în lung și în lat, îndrăgostindu-se de Asia și în special de Indonezia, cu mica, dar spectaculoasa insulă Bali.

Miki Vialetto

A devenit dependent de Bali și a cumpărat o casă și petrece mult timp acolo, colecționând lucruri vechi pe care le expune acasaă și la biroul său, adevărate temple închinate vieții și culturii din Asia.

Fiecare încăpere din casa pe care am vizitat-o avea pereții plini de tablouri, schițe pentru viitoare tatuaje, statuete, cranii, amulete și obiecte fantastice, cea mai mare parte dintre aceste lucruri provenind din Asia.

Împărțită clar în două părți, cea de sus, destinată vieții sociale pe care o astfel de personă publică o are și partea de la subsol, partea privată a locuinței, în care se află dresingul, sala de gimnastică găzduită într-o adevărată galerie de artă și dormitorul, în care se află cele mai speciale piese ale colecției, toate lucruri dragi și apropiate sufletului artistului.

Miki Vialetto

Pentru că Miki Vialetto este un artist, înainte de a fi motociclist, editor, organizator, sau orice altă funcție i s-ar mai putea asocia.

După ce am terminat discuția filmată (nu vreau să-i spun interviu), foarte jenat l-am întrebat dacă este de acord să ne arate tatuajele sale, corpul lui fiind acoperit 90% cu diverse motive.

Fără nici cea mai mică ezitare, Miki s-a dezbrăcat în fața camerei de filmat și ne-a explicat semnificația fiecărui desen care îi acopera trupul, explicându-ne chiar și ce reprezintă tatuajele din mica porțiune pe care nu a dezgolit-o pentru filmare.

Miki Vialetto

Am părăsit această casă fantastică mai bogat sufletește, pentru faptul că l-am cunoscut pe Miki și i-am văzut locuința, dar nu pot spune că mi-aș dori să trăiesc în acea casă. Mie nu mi se potrivește și probabil că nu sunt mulți cei cărora li s-ar potrivi o astfel de casă.

E casa lui Miki Vialetto, decorată dupa sufletul lui, îl reprezintă, este o oglindă a sufletului său și nimeni nu l-ar putea înlocui.

Miki Vialetto

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Miki Vialetto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*