TIBERIU TROIA

O seară la Deus Ex Machina din Milano, templul entuziasmului

Deus Ex Machina este o marcă născută în Australia, specializată în customizarea și comercializarea de motociclete, biciclete și plăci de surf.

Lumi aparent îndepărtate, dar unite prin creativitate, abilitatea de a construi, tipică unui atelier artizanal și de pasiunea inepuizabilă de a crea niște opere unice, mereu originale.

Cele trei pasiuni care au inspirat marca, au dat naștere și unei linii de îmbrăcăminte și accesorii, care devine din ce în ce mai cunoscută în întreaga lume pentru detaliile grafice și fantezia pieselor vestimentare.

Aceste laboratoare ale lumii Deus Ex Machina sunt cunoscute azi ca “temple ale entuziasmului”: spații de expunere mari, cu birouri, magazine și cafenea, unde se poate experimenta, se pot vedea și atinge obiecte rare și piese speciale.

Deus Ex Machina

Entuziasmul acestei lumi simple și sentimentul de familie ce caracterizează iubitorii brandului s-au bucurat de un mare succes în Sydney, Bali și Los Angeles, deschiderea unui astfel de loc de întâlnire al entuziaștilor în Italia, în special la Milano, fiind normal.

Aflat în inima orașului, pe strada Thaon di Revel, în centrul principalului cartier moto al marelui oras, lăcașul oferă în magazin motociclete unicat, plăci de surf produse în Bali, accesorii și îmbrăcăminte, cafeneaua este plină ochi aproape la orice oră, iar la restaurant trebuie să rezervi o masă cu mult timp înainte, ca să fii sigur că poți prinde loc.

Deus Ex Machina

Într-una din serile expoziţiei de motociclete EICMA, după o zi plină și mulți kilometri străbătuți pe jos, de la un stand la altul, am fost invitat la acest restaurant, la care am putut găsi o masă, numai pentru că rezervarea fusese făcută de cineva care lucrează la Dainese, altfel era imposibil.

Se pare că grupul Dainese este unul dintre acționarii firmei care derulează operațiunea Deus ex Machina din Milano și personalul companiei are prioritate.

Deus Ex Machina

Am făcut turul de rigoare, vizitând magazinul, deschis până târziu în noapte, poate pentru că totul se petrecea în timpul celei mai mari expoziții moto din Europa.

Am pipăit toate lucrurile noi și interesante, am admirat unele dintre motocicletele expuse și spațiul decorat cu gust, după care ne-am strecurat cu greu prin barul alăturat magazinului, care era plin ochi, în bar fiind în plină desfășurare petrecerea organizată de firma Akrapovič pentru parteneri și membrii rețelei de distribuție.

Deus Ex Machina

Am fost conduși într-un separeu rezervat persoanelor din companie, decorat cu același bun gust cu multe obiecte născute din pasiunea pentru motociclete.

A urmat o masă alături de prieteni, atmosferă caldă, mâncăruri tipice zonei, băuturi bune și amintirile cu care am rămas.

Deus Ex Machina

Deus Ex Machina

O seară de neuitat, o experiență nouă, primul contact cu Deus Ex Machina și lumea aparte pe care a creat-o, dar, fără să fiu răutăcios, vă garantez că puteți găsi alternative mai bune și frumoase ale pieselor vestimentare din acel loc spectaculos, la magazinul Mobra Shop din București, unde articole similare sunt realizate de producători mai cunoscuți.

Deus Ex Machina

Dacă vreți curioși să aflați cum arată alte magazine de îmbrăcăminte și accesorii moto, puteți găsi mai jos alte articole postate până acum.

Mobra Shop, un nou magazin de echipament moto – o fi bine, o fi rău ?

Standul firmei Rokker la Intermot 2016

Standul firmei John Doe la Intermot

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*