TIBERIU TROIA

De vorbă cu Cal Crutchlow și Lucio Cecchinello

Pe Cal Crutchlow și Lucio Cecchinello, pilotul și proprietarul Team LCR, e greu să-i prinzi pe amândoi la discuții, mai ales înainte de ultima cursă a sezonului.

Am plecat la Milano, la expoziția internațională de motociclete cu speranța că voi întâlni piloți, sau personalități ale lumii motociclismului de performanță și voi reuși niste interviuri, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când i-am întâlnit pe Campionii Mondiali Jonathan Rea, Tom Sykes și pe Torsten Robbens, creatorul motocicletei electrice Saroléa, care a concurat la Tourist Trophy din Insula Man.

Nu era nimic aranjat și nu știam dacă am șanse, dar s-a dovedit încă o dată că prietenii sunt de mare ajutor.

Unul dintre primii oameni pe care am vrut să-i întâlnesc a fost Dario Marchetti, coordonatorul școlii de pilotaj Ducati Riding Experience, vechi prieten pe care l-am reîntalnit după 28 de ani, de care mă leagă amintiri prețioase.

Nu urmăream nimic, pur și simplu vroiam să revăd un prieten, un om pe care îmi face plăcere să-l întâlnesc ori de câte ori am ocazia.

Aflat pe teren propriu, cunoscut, simpatizat și sprijinit de toată lumea bună din industria moto din Italia, Dario m-a întrebat cu ce poate să mă ajute. Nu mă gândisem la asta, dar am primit  initiațiva cu entuziasm.

Lucio Cecchinello

Știam că este bun prieten cu Lucio Cecchinello, care își începuse cariera în lumea motociclismului de performanță ca mecanic al lui Dario, pe vremea când Lucio avea doar 16 ani, după care a intrat în lumea curselor ca pilot ajutat de Dario, păstrând o relație călduroasă.

Zis și făcut. Dario nu a stat mult pe gânduri și l-a sunat chiar atunci pe Lucio, mai în glumă, mai în serios, anunțându-l că a doua zi are de dat un interviu unui prieten din România și că trebuie să-l aducă și pe Cal Crutchow.

A doua zi ne-am întâlnit cu cei doi în standul uneia dintre firmele care susține financiar echipa LCR. Întâlnit e un fel de a spune, pentru că acolo se aflau cei doi, iar la Crutchlow nici nu se putea ajunge.

Lucio Cecchinello

Era în centrul atenției, înconjurat în permanență de un mușuroi de oameni care încercau să-i smulgă un autograf, să vorbească cu el, poate numai să-l atingă.

Să nu uităm că toate astea se întâmplau la numai două săptămâni de la cea de-a doua sa victorie în MotoGP, într-o cursă desfășurată pe uscat, în condiții normale, fără ploaie, cursă în care Cal Cruthclow l-a învins pe Valentino Rossi și, de ce nu, pe Marc Marquez, care a căzut fiind la conducerea cursei.

În acest fel, Crutchlow încheia o perioadă fastă, dintre etapa a noua, de la Sachsenring și Phillip Island, perioadă în care a adunat cel mai mare număr de puncte după Marc Marquez, fiind primul pilot britanic învingător la clasa MotoGP, după o pauză de 35 de ani de la ultima victorie reușită de Barry Sheene.

Lucio Cecchinello

După ce a semnat vreo 200 de postere care i-au fost smulse imediat din mână, Cal Crutchlow a venit în locul în care noi începusem filmarea cu Lucio.

Nu numai că au stat la interviu fără să se grăbească, dar am reușit să stăm de vorbă cu ei înaintea unor echipe de la televiziunile italiene care transmiteau în direct și care, normal că ar fi avut prioritate, evenimentul având loc în Italia, sponsorii fiind italieni și așa mai departe.

Poate că interviul pare scurt, mi-ar fi plăcut și mie să stăm de vorbă în liniște, la o cafea, dar în astfel de ocazii, cu oameni care se bucură de atenția tuturor, este aproape imposibil să obții mai mult din timpul lor drămuit cu atenție și nu aș fi reusșit nici măcar atât, fără ajutorul prietenului meu Dario Marchetti, căruia îi mulțumesc și pe această cale.

Lucio Cecchinello

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 14 ianuarie 2017.

Dacă v-a plăcut articolul și vreți să vedeți alte interviuri realizate cu personalități din lumea motociclismului de performanță, mai jos sunt articole postate până acum.

Tom Sykes – interviul complet – EICMA 2015

Standul Kawasaki la EICMA 2015 explicat de domnul Martin Lambert, PR Manager şi interviu Jonathan Rea şi Tom Sykes

De vorbă cu Casey Stoner la Ducati World Premiere 2016

De vorbă cu Andrea Dovizioso la Ducati World Premiere 2016

De vorbă cu Chaz Davies la Ducati World Premiere 2016

De vorbă cu Torsten Robbens despre Saroléa, motocicleta electrică belgiană

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de motociclete, testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*