TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a pregătit un kit Café Custom pentru Sportster

Primul Café Racer Harley-Davidson, XLCR din 1977, a fost opera lui Willie G. Davidson. Ca un omagiu adus modelului XLCR din 1977 și respectând tendințele actuale, H-D a produs un kit Café Custom care face dintr-un Iron un motor de invidiat.

kit Café Custom

Harley-Davidson XLCR 1977 Café Racer realizat de Willie G. Davidson

Cu 40 de ani în urmă, atunci când Willie G. Davidson, rebelul familiei, a propus modelul XLCR Café Racer, a fost considerat de mulți drept un excentric, ieșind din tiparele obișnuite ale motocicletelor cu care piața americană era obișnuită: niște motoare mari, greoaie, gândite pentru drumuri lungi.

Poate unii au considerat că acest Café Racer a fost produs numai pentru că trebuia satisfăcut moftul unui membru al familiei întemeietorilor companiei.

kit Café Custom

Café Racer premiat, realizat de un dealer Harley-Davidson dintr-un Sportster

Anii care au trecut au dovedit că modelul a fost unul vizionar și moda Café Racer a fost primită cu mare deschidere de tineri, dornici de ceva nou și diferit.

După acest XLCR nu a mai fost nici un Café Racer la Harley-Davdison, dar în fiecare an a apărut câte o variantă produsă de customizatori, unele prototipuri fiind realizate chiar de dealeri oficiali ai companiei.

kit Café Custom

Custom premiat la concursul dealerilor H-D din 2016

În 2016, câteva dintre cele mai apreciate proiecte, premiate la concursul organizat pentru dealeri, au fost niște motociclete custom (aș putea spune Café Custom) și chiar foarte reușite.

Văzând că toți marii producători s-au adaptat cererii pieței și alții profită de lipsa unui model produs de fabrică, modificând motocicletele standard, Harley-Davidson a răspuns și a produs un kit Café Custom de modificare a unui Sportster obișnuit, într-o motocicleta personalizată, complet diferită față de modelul de serie.

kit Café Custom

Acest kit Café Custom este alcătuit din mai multe componente, din care unele repere sunt cunoscute (manșoane, scărițe, oglinzile montate la capătul semighidoanelor și chiar filtrul de aer), dar piesele importante sunt construite special pentru acest proiect, iar formele lor sunt inspirate din liniile devenite clasice ale curentului Café Racer, devenit probabil cea mai cunoscută și folosită modă pe plan mondial în construcția și modificarea motocicletelor.

kit Café Custom

Șaua, codița spate generoasă, aripa față minimalistă, apărătorile țevilor de eșapament și semighidoanele, toate aceste componente au fost proiectate și realizate pentru crearea acestui nou model apărut prin instalarea kitului, răspuns al producătorului Harley-Davidson la cererea pieței.

kit Café Custom

kit Café Custom

kit Café Custom

Noul kit Café Custom poate fi văzut și comandat la magazinul Harley-Davidson București.

.

Dacă v-a plăcut articolul și vă interesează istoria companiei, sau detalii ale altor motociclete produse de Harley-Davidson, mai jos sunt articole, teste și prezentări postate până acum.

Cum i-am întâlnit pe Jean Davidson și Willie G. Davidson, nepoții fondatorilor companiei Harley-Davidson

Road King Special, ultimul model Harley-Davidson apărut în februarie 2017

Prezentare Harley-Davidson Road Glide Special model 2016

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*