TIBERIU TROIA

Road King Special, ultimul model Harley-Davidson apărut în februarie 2017

Cu câteva zile în urma, Harley-Davidson a anunțat apariția unui nou model, Road King Special, ultima generație a modelului devenit clasic, Road King.

Road King Special

Apărut pentru prima dată în 1994, atunci când a înlocuit Electra Glide Sport, Road King a fost completat la scurt timp de modelul mai accesorizat Road King Classic.

Prima mare îmbunătățire a modelului a fost introdusă în 2009, atunci când a fost instalat un nou cadru, o nouă basculă și a fost înlocuită prinderea motorului pe șasiu, cu una nouă, elastică.

“Road King a reprezentat întotdeauna puritatea senzaiei pe care ți-o oferă plimbarea pe o motocicletă Harley-Davidson din gama Touring.

Înlocuind suprafețele cromate cu negrul și coborând profilul motocicletei, am schimbat tradiționalul Road King într-un model foarte familiar din peisajul motoarelor bagger custom”, a declarat Brad Richards, Vice-Președinte al Departamentului Styling și Design.

Road King Special

Foarte multe componente ale motocicletei, care sunt de obicei cromate, la noul model sunt finisate în negru: bara de protecție a motorului, ghidonul și comenzile de pe el, oglinzile, semnalizatoarele, capacele motorului, eșapamentele și protecția termică de pe acestea.

Sistemul de frânare combinat cu ABS (Reflex linked brakes) și sistemul de securitate (Smart Security System) fac parte din echipamentul în configurație standard al noului model Road King Special.

Amortizoarele față și spate sunt cele folosite pe ultimele modele din gama Touring, oferind comfort sporit, control mai bun asupra motocicletei și performanțe îmbunătățite.

Road King Special

Ca o încununare a superiorității acestei ultime generații de Road King este motorul Milwaukee-Eight 107, cu care au fost echipate toate modelele Touring, încă de la apariția acestui ultim model de motor Big Twin.

Nu voi înșirui din nou caracteristicile noului motor, pentru că l-am prezentat într-un articol imediat după lansare, dar voi aminti pe scurt avantajele: putere mai mare (10% cuplu motor mai mare), răspuns al accelerației mai rapid (aproximativ 10% mai rapid față de generația anterioară), vibrații reduse, sunet apropiat de cel clasic al motoarelor Harley-Davidson vechi datorat turației reduse a motorului la relanti (de la 1000 rpm la 850 rpm), disipare mai bună a căldurii motorului, încărcare mai bună a bateriei.

Road King Special

Modelul Road King Special este disponibil în patru variante coloristice: Vivid Black, Charcoal Denim, Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom™  și Olive Gold, prețul începe de la 25.880 Euro, până la 27.070 Euro, în funcție de culoare, iar motocicleta poate fi comandată la magazinul Harley-Davidson București, dealer autorizat al companiei în România.

Road King Special

La prezentarea noului Harley-Davidson Roadster cu Paul James şi Brad Richards

Dacă v-a plăcut articolul și vă interesează detalii ale altor motociclete produse de Harley-Davidson, mai jos sunt teste și prezentări postate până acum.

Prezentare Harley-Davidson Road Glide Special model 2016

Test și prezentare Harley-Davidson Street Glide Special

Tri Glide Ultra – Harley-Davidson la superlativ – test şi prezentare

Harley-Davidson Night Rod Special 2016 – prezentare în variantă video

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de motociclete, testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*