TIBERIU TROIA

Cum a fost pe Hungaroring la prezentarea modelelor Suzuki GSX-R1000 și GSX-S750 2017

Suzuki a organizat pentru presa de specialitate o sesiune de teste a noilor modele GSX-R1000 și GSX-S750 2017 pe pista circuitului Hungaroring.

Lansate în premieră în toamna anului 2016 la Intermot, expoziția internațională de motociclete de la Köln, cele două noi modele erau așteptate pentru caracteristicile tehnice anunțate.

Am răspuns invitației făcute de Suzuki România și am mers în țara vecină, la Hungaroring, unde Suzuki a pregătit o adevărată flotă de motociclete pentru test.

GSX-S750 2017

La eveniment au participat jurnaliști din mai multe țări, principalele modele pregătite fiind GSX-R1000 și GSX-S750 2017, care puteau fi comparate cu alte motoare aflate la fața locului, GSX-S1000 și Hayabusa.

Organizare perfectă, un mic bar bine asortat amplasat chiar în boxa în care se aflau motocicletele, o scurtă sedință de instruire, un program stabilit pentru toți participanții, comunicat și afișat la vedere, totul așa cum am văzut la alte evenimente similare.

GSX-S750 2017

Fiecare invitat a fost programat pentru patru reprize de câte 20 de minute pe pistă, câte două pentru fiecare dintre modelele principale, cu pauze între reprize.

În afară de reprizele programate, în pauze, adică în timpul reprizelor de test pentru ceilalți colegi, puteau fi testate alte modele aduse la pistă.

GSX-S750 2017

Cu Suzuki GSX-S750 2017 pe circuitul Hungaroring

Cu toată pregătirea minuțioasă a gazdelor, condițiile atmosferice nu au putut fi controlate și ploaia a fost prezentă în mai multe rânduri, astfel încât am avut ocazia să testăm pe pista umedă sau complet udă.

Un motiv în plus să înțelegem ce posibilități au noile modele, să evaluăm comportarea sistemelor electronice implementate, controlul tracțiunii și modurile de livrare a puterii, mult mai ușor de înțeles în condiții de mers pe ud.

GSX-S750 2017

Cu Suzuki GSX-R1000 2017 pe pista circuitului Hungaroring

Filmul postat mai sus, difuzat sâmbătă 20 mai 2017 în rubrica moto a emisiunii La Volan de pe Digi24 realizat cu această ocazie, este o prezentare generală a celor două modele, nu un test.

Adevăratul test tehnic urmează, GSX-R1000 fiind primul model care va fi analizat într-un material viitor.

Dacă vreți să aflați mai multe amănunte despre lansarea noilor modele Suzuki, mai jos sunt articole despre acest subiect postate până acum.

Cele cinci modele noi Suzuki lansate la Köln

Stefan Everts a prezentat noul model Suzuki V-Strom 1000 la Intermot – filmul evenimentului

Campionul Mondial Kevin Schwantz, vedeta-surpriză care a prezentat la Intermot noul Suzuki GSX-R1000R – filmul evenimentului

Prezentarea noilor modele Suzuki la Intermot – spectacol de gală cu mari vedete

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*