TIBERIU TROIA

Aplicația GYTR Yamaha Power Tuner – Motocros în secolul XXI

Prin aplicația pentru smartphone Power Tuner, Yamaha pune la dispoziția tuturor o tehnologie modernă de setare a motoarelor de competiție.

GYTR Yamaha Power Tuner era până acum un dispozitiv produs și comerciaizat de Yamaha pentru setarea motoarelor de motocros, tehnologie existentă pe piață de vreo cinci ani.

Yamaha Power Tuner

Dispozitivul trebuia conectat la instalația motocicletei, după care puteau fi setate momentul aprinderii și volumul amestecului carburant furnizat de injectoare.

Instalația era destul de costisitoare, dar nu cred că acest amanunt putea fi o problemă pentru cineva care a cumpărat o motocicletă de motocros de ultimă generație.

Pasul următor putea fi anticipat și Yamaha l-a făcut echipând modelul YZ450F 2018 cu o unitate de control (Communication Control Unit) comandată prin WiFi de un smartphone.

Aplicația GYTR Yamaha Power Tuner lansată de Yamaha în versiune disponibilă pentru IOS și Android înlocuiește vechiul dispozitiv și face posibilă modificarea instantanee a hărților motorului prin modificarea coordonatelor sistemului de alimentare și a momentului aprinderii.

Aplicația Power Tuner permite stocarea informațiilor, alcătuind o arhivă a datelor referitoare la condițiile climaterice, starea traseului și setările motorului, ilustrând totodată situația actuală a reglajelor și valorile setărilor.

Yamaha Power Tuner

Noul model Yamaha YZ450F va apare în a doua parte a anului și va putea fi comandat la magazinul firmei Motodynamics, importatorul autorizat Yamaha pentru România sau din rețeaua dealerilor autorizați.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*