TIBERIU TROIA

Yamaha a organizat pentru presa de specialitate o sesiune de teste a modelului YZ450F 2018

La 20 de ani de la lansarea primului model de motocros produs de Yamaha cu motor în 4 timpi, YZ450F 2018 este la a treia generație cu motorul având evacuarea în spate.

YZ450F 2018

Prezentat în premieră cu puțin timp în urmă, noul YZ450F 2018 a fost oferit spre testare reprezentanților presei de specialitate.

Într-o companie selectă, printre gazde aflându-se Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing, Romain Lebvre, pilotul echipei oficiale Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team și Loïc Larrieu, locul 2 în clasamentul general provizoriu din EnduroGP, reprezentanții presei de specialitate din Europa au putut testa noul model, după o prezentare a motocicletei făcută de oameni din conducerea companei.

Din partea țării noastre a participat laYZ450F 2018 eveniment multiplul Campion Național Adrian Răduță, una dintre vocile autorizate ale motociclismului din România, care, chiar dacă nu activează în presă, este unul dintre puținii oameni care pot înțelege cu adevărat avantajele oferite de tehnologia implementată în YZ450F 2018.

A treia generație a modelului YZ450F este complet modficată, toate componentele fiind modificate, multe dintre soluțiile tehnice ale modelului anterior fiind îmbunătățite, fiecare reper în parte fiind studiat și optimizat.

YZ450F 2018Noul motor instalat invers pentru o mai bună centralizare a maselor, introdus în 2010, are acum pornire electrică, păstrând aceeași masă totală de 112 kg și este instalat pe un șasiu mai compact și mai îngust, pentru o manevrabilitate mai bună.

Rezultatul modificărilor făcute motorului și șasiului este faptul că motocicleta se simte mai ușoară, se comportă mai bine în perioadele de frânare, este mai echilibrată și poate fi controlată mai ușor atât în viraje, cât și în zonele cu teren accidentat, tracțiunea la ieșirea din viraje este mai eficace, iar puterea este livrată mai liniar.

YZ450F 2018

Dacă adăugăm la toate aceste avantaje faptul că setările hărților motorului și livrarea puterii pot fi făcute cu orice smartphone, YZ450F 2018 are toate șansele să devină unul dintre modelele de succes în competițiile de înaltă performanță la care Yamaha participă.

Prețul modelului YZ450F 2018 nu a fost încă anunțat, dar va putea fi comandat la magazinul importatorului oficial în România, compania Motodynamics, sau la magazinele dealerilor oficiali.

YZ450F 2018

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*