TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a lansat gama Softail 2018

Opt modele noi Softail 2018 purtând numele vechi, echipate cu motorul Milwaykee Eight 107 și 114, mai ușoare, rapide și economice.

Softail 2018

Softail Deluxe 2018

Street Bob, Fat Bob, Low Rider, Breakout, Softail Slim, Fat Boy, Deluxe, Heritage Classic sunt numele motocicletele din nou gamă Softail 2018.

Dacă citești lista numelor ai putea crede că nu s-a întâmplat nimic nou cu modelele anului 2018, dar realitatea este cu totul alta.

Purtând numele vechilor modele, toate motocicletele din noua gamă Softail 2018 sunt echipate cu motorul Milwaukee Eight 107, patru dintre modele fiind disponibile și cu motorul Milwaukee Eight 114, motorizări care se găseau până acum numai pe modelele Touring și pe cele două tricicluri.

În afară de motorizare, șasiul tuturor acestor

Softail 2018

Noul șasiu Softail 2018

noi modele a suferit modificări majore, motocicletele fiind cu până la 17 kg mai ușoare decât generația 2017.

Noul cadru mai rigid, amortizoarele față Showa SDBV cu cartuș și modificările aduse amortizorului spate, în combinație cu motorul Milwaukee Eight, au făcut ca motocicletele să fie mai manevrabile și mai rapide, mai puternice și economice.

Apariția noilor modele Softail 2018 a coincis cu întreruperea producției modelelor din gama Dyna. După 46 de ani de la apariția primului model FXD, inițiale care caracterizează motocicletele din gama Dyna (F – motor big twin, X – scărițe pentru pilot, nu tălpici, D – cadru Dyna, cu amortizoare spate tradiționale), asistăm la dispariția uneia dintre cele mai populare game de motociclete din istoria producătorului american.

Softail 2018

Softail Fat Boy 2018

Preluând caracteristici ale celor două vechi familii, Dyna și Softail, noua gamă Softail 2018 proaspăt prezentată de Harley-Davidson, are toate șansele să devină cea mai răspândită familie a producătorului care va împlini anul viitor 115 ani de la înființare.

Unele dintre noile modele vor fi prezentate în magazinul unicului dealer autorizat din România, Harley-Davidson București, imediat ce fabrica va expedia primele unități și le vom vedea pe toate în noiembrie la EICMA, expoziția internațională de motociclete de la Milano.

Softail 2018

Softail Fat Bob 2018

Mai jos puteți găsi teste postate până acum ale unor modele interesante Harley-Davidson.

Harley-Davidson Softail Slim S – test și prezentare – varianta video

Test și prezentare Harley-Davidson Street Glide Special

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*