TIBERIU TROIA

Cu ce noutăți vine Yamaha la EICMA 2017 ?

Întrebarea este retorică pentru că secretul a fost păstrat de fiecare dată cu sfințenie, așa că putem doar bănui ce va aduce Yamaha la EICMA 2017.

Yamaha la EICMA 2017

O singură noutate este certă, anunțată cu doi ani în urmă, fiind probabil cea mai controversată: Yamaha MWT-9 Niken, triciclul cu motor preluat de la MT-09, cel care a stârnit discuții interminabile.

E frumos sau e urât, e util sau e un moft, e greu de spus și răspunsul o problemă cât se poate de personală.

Este pentru cei care nu au curajul să meargă pe două roți sau pentru cei care vor să demonstreze ceva ? Nu cred că este important.

Important este dacă îți place, dacă îți trebuie, dacă vrei să ai așa ceva, nu de ce îi place altuia sau de ce cumpară altul drăcia.

Ca de fiecare dată, vorbim despre un vehicul care nu a apărut încă în Europa, nu l-a văzut nimeni, nu l-a testat nimeni, dar știm cu toții dacă e bun sau nu, dacă e util sau nu și tot așa.

Yamaha la EICMA 2017

Așadar, în afară de ciudățenia cu forme împrumutate din filmele stiințifico-fantastice, nu se știe ce va prezenta Yamaha la EICMA 2017.

Ca de fiecare dată probabil că va ridica ștacheta și singura motocicletă nouă pe care putea să o anticipăm, sugerată prin diferite filme-teaser, este motocicleta de serie produsă din motocicleta concept T7, prezentată anul trecut.

În rest, secret total și niciodată în ultimii 10 ani nu am reușit să aflu ceva.

Ce este sigur este că la eveniment vor participa toți piloții echipelor oficiale Yamaha, din MotoGP, WSBK, motocros și enduro, dar, spre deosebire de evenimentele Ducati, îi vom vedea de la depărtare, cel puțin pe vedetele de primă mărime.

Yamaha la EICMA 2017

La nici unul dintre evenimentele organizate de Yamaha la EICMA în ultimii ani, nu a fost posibil ca cineva să se apropie de Valentino Rossi, înconjurat tot timpul de oameni ai echipei de “marketing”, niște bodyguarzi amabili, dar foarte hotărâți.

Datorită sprijinului permanent al importatorului oficial Yamaha în România, compania Motodynamics, voi fi prezent, voi încerca să relatez sau chiar să transmit live momentele importante și încă mai sper, măcar un interviu cu Maverick Vinales…

.

Dacă vreți să aflați mai multe despre prezența Yamaha la EICMA ediția 2016, mai jos puteți găsi articole postate până acum.

Noile modele Yamaha 2017 prezentate la EICMA – prezentare video inclusă

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*