TIBERIU TROIA

Rucsac Kriega R20 – Idei pentru cadouri (P)

Firma Kriega din Marea Britanie, înființată în anul 2000, produce o gamă interesantă de rucsaci și genți, accesorii proiectate pentru folosința pe motocicletă.

De mulți ani port rucsac pe motocicletă, chiar dacă import de 15 ani gențile produse de Hepco & Becker, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de bagaje pentru motociclete.

Nu pentru că diversele genți sau top case nu ar fi bune, ci pentru că mi se pare mai comod să folosești rucsac în loc de top case, atât la mersul mai dinamic în oraș, cât și la ieșirile în teren.

Diferența principală între rucsac și top case este aceea că rucsacul face corp comun cu pilotul și nu trebuie să te concentrezi la controlul motocicletei, în timp ce un top case ridică centrul de greutate.

Cei care merg la enduro știu despre ce e vorba și nu au nevoie de explicații, ceilalți vor descoperi asta atunci când vor ieși în teren.

în afara de asta, la mersul pe teren accidentat, un top case solicită foarte mult subcadrul (partea din spate a cadrului) și pentru că, de cele mai multe ori suporții pentru top case (indiferent de cine sunt făcuți) sunt rezistenți, de obicei cedează cadrul motocicletei.

Până aici a fost un fel de introducere, ca să explic de ce folosesc numai rucsac. Sigur că pentru drumuri lungi, gențile laterale și topcase sunt singura soluție civilizată, dar aici am vorbit numai de mersul în oraș și de ieșirile în natură.

Kriega

După ani de purtat tot felul de rucsaci, mai frumoși sau mai ieftini, recent am primit pentru testare un rucsac produs de firma Kriega, rucsac despre care citisem, dar nu am avut ocazia să testez niciunul dintre modelele produse de această companie.

Toți rucsacii Kriega sunt proiectați pentru folosința pe motocicletă și principalele detalii constructive care îi diferențiază de alte modele sunt următoarele: bretele termoformate, care își pastrează forma curbată, canalele de ventilație prevăzute pe zona de contact cu spatele utilizatorului, care asigură o aerisire eficace și sistemul de prindere care permite folositorului să folosească mâinile fără a simți sarcina rucsacului, în timp ce rucsacul nu alunecă în jos, ca majoritatea celor existenți în comerț și nu în ultimul rând, garanția de 10 ani oferită de producător.

Explicații detaliate pot fi găsite în filmul de mai sus, produsele companiei Kriega sunt importate în Romania de firma Asfalt Uscat, produsele pot fi găsite în rețeaua dealerilor acestei firme, în București unul dintre magazine fiind Motor Team, dealer autorizat Honda și Suzuki, prețul modelului prezentat, R20 (de 20 litri) fiind 599 Ron.

Kriega

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, interviurile sau prezentările de accesorii postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

2 thoughts on “Rucsac Kriega R20 – Idei pentru cadouri (P)

  1. BM

    Am doua probleme legate de rucsac: prima este ca nu vreau sa imi uzeze geaca pentru ca dau un salariu odata la doua sezoane pe o geaca si nu imi place daca va fi uzata de barete. A doua este sa nu imi ude laptop-ul cand il iau la birou. De cate ori plec calare cu laptop-ul in rucsac ma uit mai mult la cer decat la trafic. O ploaie brusca si puternica in mod sigur il va face praf. Intrebare: gasim ceva absolut sigur din punct de vedere al rezistentei la apa in care sa bagam laptop-ul cand plecam cu motoreta?

  2. Tiberiu Troia Post author

    Sunt mai multe modele care protejează un laptop, dar, după părerea mea, nu ploaia este cel mai mare pericol, ci o eventuală căzătură.

    Voi prezenta în curând un model produs de OGIO, care oferă o protecție bună la ploaie și impact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*