TIBERIU TROIA

Road King Special 2018 a sosit la magazinul Harley-Davidson din București

Am profitat de faptul că noul model Road King Special a sosit la magazinul Harley-Davidson din București și am filmat pregătirea de livrare a motocicletei, pentru cei care nu au avut ocazia să vadă cum vine o motocicletă nouă de la fabrică.

După 23 de ani de existență a modelului Road King, în primăvara anului 2017, Harley-Davidson a lansat noul model Road King Special.

La prezentarea modelului, Brad Richards, Vice-Președinte al Departamentului Styling și Design, a declarat: “Road King a reprezentat întotdeauna puritatea senzaiei pe care ți-o oferă plimbarea pe o motocicletă Harley-Davidson din gama Touring.

Înlocuind suprafețele cromate cu negrul și coborând profilul motocicletei, am schimbat tradiționalul Road King într-un model foarte familiar din peisajul motoarelor bagger custom.”

Multe dintre reperele care erau cromate la Road King, la modelul Special sunt finisate în negru: bara de protecție a motorului, ghidonul și comenzile de pe el, oglinzile, semnalizatoarele, capacele motorului, eșapamentele și protecția termică de pe acestea.

Sistemul de frânare combinat cu ABS (Reflex linked brakes) și sistemul de securitate (Smart Security System) fac parte din echipamentul în configurație standard al noului model Road King Special.

Amortizoarele față și spate sunt cele folosite pe ultimele modele din gama Touring, oferind comfort sporit, control mai bun asupra motocicletei și performanțe îmbunătățite.

Road King Special

Motorul este același Milwaukee Eight instalat pe toate modelele din familiile Touring și Softail, prezent pe Road King Special în varianta de 107 inch (1745 cc), care dezvoltă un cuplu maxim de 150 Nm la 3250 rpm.

Avantajele motorului față de generația anterioară sunt cunoscute: putere mai mare (10% cuplu motor mai mare), răspuns al accelerației mai rapid (aproximativ 10% mai rapid față de generația anterioară), vibrații reduse, sunet apropiat de cel clasic al motoarelor vechi Harley-Davidson datorat turației reduse a motorului la relanti (de la 1000 rpm la 850 rpm), disipare mai bună a căldurii motorului, încărcare mai bună a bateriei.

Modelul Road King Special este disponibil în patru variante de culoare: Vivid Black, Charcoal Denim, Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom™  și Olive Gold, prețul începe de la 25.880 Euro, până la 27.070 Euro, în funcție de culoare, iar motocicleta poate fi comandată la magazinul Harley-Davidson București, dealer autorizat al companiei în România.

Road King Special 2018

Dacă nu ați văzut toate prezentărie de motociclete, testele și cursele moto postate până acum pe blogul POVEȘTI CU MOTOARE și pe pagina de Facebook, sau dacă vreți să urmăriți materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonați la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*