TIBERIU TROIA

Harley-Davidson Road King Special – test și prezentare – varianta video

Harley-Davidson Road King Special este pur și simplu surprinzător, chiar dacă poate nu te-ai aștepta la așa ceva de la un touring.

Am avut ocazia să testez noul Harley-Davidson Road King Special în zilele în care a venit camionul cu jucării la magazinul Harley-Davidson București, singurul dealer autorizat al producătorului în România.

Chiar dacă suntem în cele mai bune relații și am lucrat patru ani în acea firmă, a fost nevoie să rezerv respectiva motocicletă cu două luni înainte de sosirea camionului, ca să nu încurc pe cei care vroiau să testeze în vederea unei eventuale achiziții.

Este singura ocazie în care poți testa cele mai speciale modele ale anului, pentru că nici un dealer din lume (cel puțin nu din Europa), nu-și permite să aibă în stoc 23 de modele pentru test.

Nici măcar în Las Vegas nu cred că se poate așa ceva, chiar dacă acel dealer este cel mai mare și vinde (sau vindea cu zece ani în urmă), 2500 de motociclete Harley-Davidson noi pe an.

Am ales trei modele diferite, toate echipate cu noul motor Milwaukee Eight, pentru că la acea oră numai gama Touring și alte câteva modele speciale aveau acest motor.

După Low Rider S și Softail Slim S, a venit momentul să urc și pe Road King Special.

Harley-Davidson Road King Special

Totul petrecându-se în doar 24 de ore, toate motocicletele fiind testate, filmate, fotografiate și textele pregătite, trebuie să marturisesc că eram obosit și confuz și mă temeam că nu voi mai înțelege nimic din ultima motocicletă.

Surpriza a fost că Road King Special s-a comportat așa cum nu m-aș fi așteptat, șasiul prietenos completat de motorul performant dând senzația de motocicletă agilă, chiar sportivă, cu niște posibilități pe viraje de-a dreptul spectaculoase.

Când au văzut imaginile, prietenii m-au întrebat de ce am filmat un touring mergând mai tare pe viraje, modul de pilotaj al unei astfel de motociclete fiind mult mai relaxat.

Simplu: pentru că mi-a plăcut grozav de mult să iau viraje cu ditamai magaoaia manevrabilă și comodă.

Pentru cei care cred că exagerez, nu trebuie decât să testeze motocicleta peste puțin timp, atunci când camionul Harley-Davidson va sosi din nou în București, oricine poate s-o facă.

Filmul a fost făcut în 2017 și, de atunci, au apărut noi variante de culoare ale aceluiași model, iar prețurile sunt altele decât cele amintite în filmare, modelul Harley-Davidson Road King Special fiind disponibil începând de la 25.883 Euro, până la 27.073, în funcție de culoare.

Harley-Davidson Road King Special

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 10 martie 2018.

Pentru fanii motocicletelor Harley-Davidson am postat mai jos câteva dintre testele unor modele interesante, articole publicate până acum.

Test și prezentare Harley-Davidson Street Bob model 2018 – varianta video

Harley-Davidson Softail Slim S model 2017 – Născut din legendă – test și prezentare

Harley-Davidson Low Rider S, model 2017 – test și prezentare

Harley-Davidson Softail Slim S – test și prezentare – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*