TIBERIU TROIA

Oldtimer GP Schwanenstadt 2018 – a 11-a ediție a cursei de motociclete clasice

Desfășurată pentru prima dată în 1998, cursa de la Schwanenstadt rezervată motocicletelor veterane a atras interesul piloților de motociclism din generațiile trecute.

Oldtimer GP Schwanenstadt

Circuitul local de motocros s-a bucurat de recunoaștere internațională în 1977, când s-a desfășurat prima cursă de Campionat Mondial.Oldtimer Schwanenstadt 2018

Până în anul 2012, aici au fost organizate 22 etape de Campionat Mondial de Motocros , iar în 1993 circuitul a găzduit o ediție a Marelui Premiu al Națiunilor.

În ultimii ani clubul local a organizat curse de supermoto, dar competiția care se bucură de cel mai mare număr de spectatori este cursa motocicletelor clasice.

În fiecare an sunt invitați mari campioni ai anilor trecuți, care participă la o clasă rezervată legendelor.

În aceasta cursă demonstrativă iau startul atât vedetele locale, cât și campioni din țările învecinate, sau vedetele invitate.

La ediția trecută, desfășurată în septembrie ,au participat Freddie Spencer, singurul pilot care a reușit să cucerească trei titluri de campion mondial în acelasi an, la 250, 500 și 750 cmc, Carlos Lavado, campion mondial la 250 cmc și cele mai vestite echipaje de ataș.

Schwanenstadt

Cu Freddie Spencer la cursa Schwanenstadt Oldtimer GP 2016

Anul acesta au răspuns invitației făcute de organizatori nu mai puțin de nouă campioni mondiali, dintre care cel mai cunoscut este Giacomo Agostini, cel mai galonat pilot din istoria motociclismului de viteză.

 Schwanenstadt

Giacomo Agostini

Vor fi prezenți Wayne Garden, campion mondial la 500 cmc, Jon Ekerold, campion mondial la 350 cmc, iar la ataș se vor alinia la start trei echipaje victorioase în campionatul mondial: Rolf Biland, de șapte ori campion mondial împreună cu Kurt Waltisperg, Tim Reeves, lider al clasamentului actual al ediției 2018, cu șapte titluri de campion mondial, coechipier Mark Wilkes și Bennie Streuer, fiul marelui campion Egbert Streuer, cel mai mare pilot al motociclismului olandez.

 Schwanenstadt

Wayne Gardner

Ca și în 2016, când am reușit să iau un scurt interviu lui Freddie Spencer, voi merge  la Schwanenstadt împreună cu prietenul meu Vlad Haralambie, unde suntem așteptați cu acreditări de presă și voi încerca să conving cât mai mulți dintre marii piloți prezenți să spună căteva cuvinte despre cariera lor glorioasă și impresii despre acest eveniment.

Oldtimer GP Schwanenstadt

Rolf Biland si Kurt Waltisperg

Pentru cei care nu au urmărit relatările cursei de acum doi ani, mai jos se află articolele postate cu acea ocazie.

Cum a fost la Oldtimer GP 2016

Cum a fost prezentată la TV cursa Oldtimer GP 2016 – Schwanenstadt

Christian Zwedorn, Vice-Campion European la Supersport – cum l-am cunoscut și cum l-am reîntâlnit după 25 de ani

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*