TIBERIU TROIA

California Superbike School vine în România

Pentru prima dată în Romania, instructorii California Superbike School vă așteaptă în această toamnă pe circuitul Motorpark Adâncata la două sesiuni de instruire.

California Superbike School

Înființată în anul 1980, California Superbike School este probabil cea mai veche școala de pilotaj și perfecționare în activitate, fondatorul ei fiind Keith Code, fost pilot de motociclism, instructor și scriitor.

De la înființare, cursurile școlii au avut loc în 48 țări, pe 90 de circuite și au fost absolvite de peste 250.000 de cursanți din întreaga lume.

Fiind considerat de mulți cel mai cunoscut instructor pentru circuit și ca cel mai încununat de succes, Keith Code a dezvoltat o metodologie specială, cursurile fiind predate de instructori pregătiți de el personal, în Europa existând un colectiv de 25 de astfel de instructori (nici unul din România), care călătoresc între circuitele pe care sunt organizate cursurile.

Tehnicile predate pot fi folosite de orice motociclist și se aplică oricărui tip de motocicletă, fie că este una sportivă, un touring, cruiser sau un supermoto.

Cursurile școlii sunt structurate pe patru niveluri, de la identificarea și abordarea celor mai frecvente șase erori făcute atăt de începători cât și de piloții profesioniști, până la dezvoltarea unui program personalizat pentru fiecare cursant în parte, în ultimul stagiu.

Absolvenții cursurilor au reușit de-a lungul anilor să cucerească competiții importante, cel mai cunoscut dintre piloți fiind campionul mondial la clasa 500 cmc Wayne Rainey, în timp ce cărțile scrise de Keith Code, “A Twist of the Wrist” și „Soft Science of Roadracing Motorcycles”, au devenit cele mai vândute cărți de profil, fiind traduse în mai multe limbi: germană, spaniolă, franceză, italiană, rusă, poloneză, olandeză, estoniană, turcă și japoneză.

În România premiera va avea loc vineri 21 septembrie când, începând de la ora 7.30, până la ora 18.00, se va desfășura prima zi de cursuri California Superbike School pe circuitul Motorpark Adâncata, urmată de cea de-a doua sesiune, pe 15 octombrie.

Mai multe informații despre program și alte aspecte legate de California Superbike School puteți afla accesând pagina www.facebook.com/Romaniasuperbikeschool, sau   www.superbikeschool.ro.

Le urez succes celor care au demarat această inițiativă, orice școală nouă este binevenită, mai ales că școlile de conducere din România sunt un dezastru, poate și din cauza legislației din domeniu.

Singura remarcă este că orarul anunțat este puțin cam optimist, fiind dificil de ajuns în timp util și de a porni activitatea la ora 7.30 dimineața.

Bine ai venit, California Superbike School și succes băieți, ne vedem vineri la Adâncata !

California Superbike School

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*