TIBERIU TROIA

Multistrada 1260 Enduro, ultimul model lansat de Ducati

Prima variantă Multistrada echipată cu motorul de 1200 cmc, apărută în 2016, a fost mult îmbunătățită și a devenit acum Multistrada 1260 Enduro.

Multistrada 1260 Enduro

Noul model beneficiază de motorul instalat anul trecut pentru prima oară pe Multistrada 1260, Testastretta DVT de 1262 cmc, cu 64 cmc mai mare decât generația anterioară, având o putere maximă de 158 CP.

Comparat cu motorul vechi, noul motor are mai multe modificări care îi confera suplețe, elesticitate, o livrare liniară a puterii pe întreaga plajă de turații.

Aceste îmbunătățiri permit schimbări mai rare ale treptelor din cutia de viteze, asistate și de accelerația Ride by Wire, mai ușor de controlat, dar și datorită sistemului Ducati Quick Shift (DQS) cu dublu sens.

Puterea superioră este mai ușor de gestionat datorită pachetului electronic complex: moduri de pilotaj, ASB Bosch activ pe viraje, lumini active, control al plecărilor pe o roată (Wheelie Control), control al tracțiunii și Vehicle Hold Control.

Multistrada 1260 Enduro

Roțile echipate cu jante cu spițe, 19” pe față și 17” pe spate, suspensiile semi-active gestionate electronic, având cursa roților față/spate de 185 mm, dar și rezervorul de 30 litri, care îi conferă o autonomie de 450 km, fac din Multistrada 1260 Enduro o motocicletă redutabilă, pentru drumuri lungi pe orice fel de teren.

Și ergonomia motocicletei a fost optimizată, înâlțimea șeii, ghidonul și centrul de greutate al motocicletei fiind mai coborâte decât la versiunea 1200, noile setări ale suspensiei oferind un confort sporit în orice condiții.

O noua interfață sofisticată, Human Machine Interface (HMI) asigură control al setărilor și funcțiilor motocicletei, inclusiv al sistemului multimedia (Ducati Multimedia System – DMS), prin intermediul unui display color TFT de 5”, DMS conectând sistemele motocicletei la telefonul inteligent prin Bluetooth și oferind acces la principalele funcții multimedia (apeluri, mesaje text, muzică).

Multistrada 1260 Enduro
Modelul Multistrada 1260 Enduro este compatibil cu noua aplicație Ducati Link App, care permite pilotului să seteze și să personalizeze parametrii fiecărui mod de pilotaj (ABS, controlul tracțiunii, etc) prin intermediul telefonului.

Aceeași aplicație oferă informații despre termenele stabilite pentru mentenanță service, un manual al utilizatorului, locațiile magazinelor Ducati și permite memorarea performanțelor pilotului și traseele parcurse, pentru a face posibilă vizionarea acestora mai târziu.

Noul model Multistrada 1260 Enduro va fi disponibil în culorile Ducati Red și Sand, va fi expus la EICMA, expoziția internațională din Milano, la începutul lunii noiembrie, va ajunge în rețeaua de magazine la începutul anului viitor și va fi însoțit de o gamă largă de accesorii, alături de pachetele Touring, Sport, Urban și Enduro, metodă cu care Ducati ne-a obișnuit în ultimul timp.

În România va putea fi văzut și achizitionat de la magazinul din București al importatorului autorizat Ducati România.

Multistrada 1260 Enduro

Pentru fanii mărcii Ducati, mai jos am selecționat câteva dintre articolele postate în ultimul timp.

Ducati a prezentat noul Scrambler Icon

Prezentare Ducati Monster 821 model 2018

Panigale V4 S a ajuns la magazinul Ducati din București – prezentare și unboxing (adică pregătire de livrare)

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*