TIBERIU TROIA

Ce motociclete am testat in 2018

Înainte de a începe anul aveam o listă de motoare pe care aș fi vrut să le testez. Nu aveam nici o promisiune, pur și simplu speram, dar dorința mi s-a implinit, am testat in 2018 tot ce era pe listă.

testat in 2018

2018 a fost cel mai bun an pentru testele de modele noi, atât pentru oamenii din presă, cât și pentru restul lumii.

A fost primul an în care mai mulți importatori au pregătit flote de test și am avut parte de mai multe evenimente organizate pentru public și presă, în care au putut fi testate modelele acestui an.

Este drept că numărul importatorilor seriosi s-a mărit, pentru că două companii serioase au început activitatea în acest an.

Este vorba de The Bike Hub, importator al firmelor grupului Piaggio (Aprilia, Moto Guzzi, Piaggi, Vespa) și ASP Group, firma specializată în distribuția de ATV-uri și, începând din acest an, importator Indian.

testat in 2018

În afară de firmele nou intrate în lumea moto, cei cu state vechi de serviciu au tratat problema și mai serios.

Honda, cu sprijinul principalului dealer, Motor Team, a prezentat multe modele interesante care au putut fi testate, Harley-Davidson a avut flota proprie de test și a găzduit pentru a noua oară consecutiv camionul cu 23 de motociclete, toate modele 2018, iar Yamaha a organizat două evenimente de amploare, având permanent și o flotă proprie, cu baza la București, dar plimbată și prin ograda dealerilor.

În fine, la sfârșit de an, Suzuki România, având ca dealer de marcă aceeași companie, Motor Team, a adus în România, cu sprijinul neprețuit al dealerului, câteva motoare de test.

testat in 2018

Am început în februarie, pe când toată lumea înota prin zăpezi, testând în Polonia, la Opole, câteva modele de SXS produse de Polaris, într-un poligon militar special amenajat.

Pe lista mea de modele pe care aș fi vrut să le testez erau câteva modele grele și, sincer să fiu, nu credeam că voi avea șansa s-o fac.

Honda Gold Wing, cea mai impresionantă motocicletă prezentată anul trecut, Yamaha Niken, probabil cea mai spectaculoasă apariție în 2018, Aprilia RSV4 RR, o motocicletă pe care vroiam de mulți ani s-o testez, Moto Guzzi Eldorado, o motocicletă care te face să visezi, dar și Harley-Davidson Breakout sau Indian Chief Dark Horse, motoare superbe, pe care nu le găsești ușor pentru test.

Ei bine, noroc sau altceva, pe toate am avut ocazia și le-am testat in 2018.

testat in 2018

Un singur model de pe lista scurtă nu am avut cum să testez, dar sper că voi corecta în 2019 această neîmplinire: Ducati Panigale V4, în oricare dintre variantele apărute.

În schimb, importatorul Ducati mi-a oferit noul Scrambler 1100, cel mai avansat membru al noii familii Scrambler, intrată atât de puternic pe piață cu câțiva ani în urmă.

Cele mai multe dintre motoarele pe care le-am testat in 2018 au fost prezentate, câteva urmează să fie prezentate în 2019.

Ca să n-o lungesc, modelele testate pe care nu le-am amintit mai sus sunt următoarele: Aprilia MP3 Yourban, Aprilia Dorsoduro 900, Honda NC750X, X-ADV, Africa Twin Sports Adventure, Harley-Davidson Iron 1200, Forty-Eight Special, FXDR 114, Indian Scout Sixty, Suzuki GSX-250R si V-Strom 250Yamaha TMAX 530, SCR950, MT09 SP.

testat in 2018

Pe lângă modelele prezentate, am testat și pregătit materiale pentru mai multe motociclete, filme și articole care vor fi postate în 2019, unele dintre ele fiind adevărate surprize.

Acum, la sfârșit de an, am făcut și un calcul. În 2018 am testat 35 de modele, unele neînțelese (ca să nu spun hulite), cu trei sau chiar patru roți, altele modele rare, pe care mulți nu apucă să le vadă nici măcar în parcare.

E mult, e puțin, nu mai contează.

Important este că am avut de învățat câte ceva de la fiecare motocicletă și am înțeles că nu e bine să judec o motocicletă înainte de a o testa.

testat in 2018

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*