TIBERIU TROIA

De vorbă cu Rubén Xaus – Ride Ride Slide by Harley-Davidson

L-am întâlnit pe Rubén Xaus în Croația, la evenimentul Ride Ride Slide organizat de Harley-Davidson, unde ne-a învățat cum să derapăm cu modelul Street Rod pe pista ovală de Flat Track.

Probabil că motocicliștii din generațiile mai tinere nu îl cunosc pe Rubén Xaus, asta și pentru că pilotul s-a retras din activitatea sportivă în 2011.

E adevărat că nu a reușit nici un titlu de campion mondial, dar toată viața a fost considerat unul dintre cei mai talentați piloți, având un stil spectaculos, fiind supranumit “Spiderman”.

Cu Rubén Xaus

A avut șansa să facă parte din echipe de vârf, având ca parteneri de-a lungul carierei mari campioni: Troy Bayliss, Neil Hodgson, Toni Elias, Troy Corser, Max Biaggi și, în numeroase curse, și-a depășit colegii de echipă, chiar dacă Bayliss era campion en-titre, iar Hodgson a reușit să câștige mondialul de Superbike în anul în care a mers împreună cu Xaus.

Încurajat de familie, Rubén Xaus a primit prima motocicletă la 5 ani și a început să participe la competiții moto din diferite discipline de la 14 ani: motocros, circuit, supermoto.

Cu Rubén Xaus

În 1995, având 17 ani, a început să concureze în etape din cadrul campionatelor internaționale organizate sub patronajul FIM, reușind doi ani mai târziu prima victorie la Misano, în Campionatul Mondial de Supersport.

În cei peste 20 de ani petrecuți în cursele de moto, a făcut parte din echipe renumite și a pilotat unele dintre cele mai reușite modele de competiție ale principalilor producători: Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, Ducati.

Cu Rubén Xaus în Croația

Rubén Xaus în acțiune, sau cum ar trebui să arate un viraj la Flat Track

Fiind în cea mai bună formă fizică și acum, la 40 de ani, Rubén Xaus este invitat la evenimente și coordonează activitatea pe un circuit din Andora, Pas de la Casa, unde sunt organizate curse tot timpul anului, iarna având loc cursuri de pregătire și curse pe zapadă și ghiață.

L-am întâlnit la începutul verii trecute în Croația, la un eveniment grandios organizat de Harley-Davidson pentru jurnaliștii din întreaga lume și nu a fost nevoie de prea multe invitații ca să accepte să stăm de vorbă câteva minute.

Cu Rubén Xaus în Croația

Pentru cei care nu au urmărit articolele despre evenimentul Ride Ride Slide organizat de Harley-Davidson în Croația, am selecționat mai jos câteva dintre materialele postate în acea perioadă.

Triple Treat Press Event – Eveniment Harley-Davidson în Croația

Ride Ride Slide – Harley-Davidson în Croația – ziua 1

Ride Ride Slide – Croația ziua a 2-a – lansare Iron 1200 și Forty-Eight Special

Ride Ride Slide – Croația ziua a 3-a – Flat Track, arta derapajului

Toate poveștile postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi citite și pe pagina de Facebook, pe LinkedInTwitterGoogle+, iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*