TIBERIU TROIA

Primele teste moto din 2019 – ce filmări am pregătit până acum

Anul nou abia începe, dar asta nu înseamnă că vom așteapta vremea bună pentru primele teste moto din 2019.

teste moto din 2019

Din fericire, în 2018 am avut multă treabă, așa că au rămas materiale și pentru noul an.

Majoritatea testelor și prezentărilor filmate le-am făcut pentru emisiunea La Volan, difuzată de Digi24 în fiecare sâmbătă, dar cele 52 de săptămâni se pare că nu mai sunt de ajuns.

Încă nu a venit vremea în care cineva să-și permită luxul unei emisiuni moto de 30 minute (cu excepția TVR, unde lucrurile stau ca la stat), așa că vor apare mai multe prezentări de motociclete produse în regie proprie.

Deocamdată, având mai multe modele de test la dispoziție, am făcut filmări care încă nu au fost difuzate, materiale care vor fi postate începând chiar din ianuarie.

Am testat de toate: motoare pentru începători, motociclete pentru cei cu bani, motoare pentru dependenții de viteză și adrenalină.

teste moto din 2019

Unul din filmele care se va bucura de succes va fi prezentarea celui mai vândut model Honda în 2018 în România, Rebel 500.

Un model apropiat din punct de vedere al capacității cilindrice, dar complet diferit ca utilitate, este Yamaha MT-03, o motocicletă care poate aduce mari satisfacții pe stradă, cu niște performanțe și calitați apropiate de cele ale modelului KTM 390 Duke, care m-a fermecat (n-am putut să mă abțin s-o spun).

Asemănătoare este Husqvarna 401 Svartpilen, o motocicletă pe care nu o poți neglija, o iubești sau o urăști, dar nu poți trece indiferent pe lângă ea.

Și surpriza anunțată pentru începutul sezonului 2019, scuterul cu patru roți Quadro Qooder, este în aceeași situatie, nu poate fi neglijat.

teste moto din 2019

Diferența este că, în cazul acestui vehicul mai ciudat, vor fi mult mai mulți cei care îl vor contesta, în special cei care nu au mers pe el, dar vor fi destul de mulți cei care îl vor achiziționa.

Siguranța pe care o simți încă din prima clipă depășește cu mult orice senzație oferită de scutere cu două sau chiar trei roți, Qooder fiind deosebit de util în condiții dificile de trafic.

Foarte utilă este și Street Rod, motocicletă care are și avantajul numelui Harley-Davidson și, după acest model, am trecut la clasa mare, motoare pentru experimentați, motoare mari, puternice, cele mai multe dintre acestea nefiind recomandate celor cu experiență limitată.

Foarte interesant mi s-a părut KTM 790 Duke, nu degeaba poreclit “The Scalpel” (Bisturiul), precis ca unealta al cărui nume l-a împrumutat, o adevărată armă de atac, o sculă periculoasă, cu niște caracteristici tehnice de invidiat, greu de folosit la adevărata valoare. Cu toate astea, dacă vorbim de clasa Duke, rămân la vechiul 690, care mi se potrivește mai bine, chiar dacă nu are motorul evoluat al suratei mai mari, modelul de 790.

teste moto din 2019

O surpriză plăcută mi-a rezervat și Harley-Davidson Fat Bob, un model puternic, care poate fi pilotat și sportiv, având detalii lucrate cu multă atentie, motocicletă care merită testată.

Au urmat două dintre cele mai râvnite motociclete de cei pasionați de pilotajul pe circuit, de dependenții de viteză și senzații tari, Yamaha YZF-R1 și Kawasaki Ninja H2 Carbon.

Deși fac parte din aceeași categorie a motocicletelor sportive, cele două sunt complet diferite.

E adevărat că Yamaha R1 era pregătită pentru circuit, cu multe repere schimbate, în timp ce Ninja H2 nu avea nici o modificare.

teste moto din 2019

În aceste condiții, H2 s-a dovedit a fi o motocicletă perfect controlabilă, cu explozia de putere la peste 8000 rpm, atunci când compresorul intră în funcțiune, pe când R1 devenise obositoare pentru folosința pe stradă.

Nu pot să închei lista de teste moto din 2019, pregătite încă de pe acum, fără să amintesc de testul făcut modelului sportiv Yamaha YXZ1000R, chiar dacă revenim la jucării cu mai mult de două roți, pentru că acest SXS produs de Yamaha este unul dintre cele mai speciale vehicule de acest fel dintre cele existente în acest moment.

Așadar țineți aproape, testele din acest an vor începe cu toate aceste modele și foarte probabil că vor apare multe surprize, motociclete care încă nu au fost livrate sau chiar lansate până acum.

teste moto din 2019

Cu SXS Yamaha YXZ1000R pe traseul de la Ciolpani

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*