TIBERIU TROIA

Yamaha a prezentat la Las Vegas o tricicletă electrică concept – TRITOWN

TRITOWN a împrumutat tehnologia implementată pe Tricity și Niken, sistemul Ackerman de reglare a geometriei direcției.

Yamaha Tritown

Tricicleta electrică produsă de Yamaha a fost expusă pentru prima dată în 2017, la Tokyo Motor Show, dar conceptul a fost modificat, noua variantă fiind prezentată la CES, expoziția anuală de tehnologie gazduită de Sands Expo and Convention Center din Las Vegas, manifestare încheiată cu câteva zile în urmă.

Vehicolul are trei roți, din care două în față, cu sistem LMW (Leaning Multi Wheel), se conduce în picioare și soluția tehnică a furcii de față seamănă cu cele instalate pe scuterele Tricity și motocicleta Niken, proiecte de succes ale firmei Yamaha.

Spre deosebire de proiectele realizate până acum de Yamaha, TRITOWN poate fi oprit de pilot și rămâne în poziție verticală datorită unui sitem de blocaj (tilt-lock), fiind foarte ușor de controlat la viteză mică.

Poziția ghidonului poate fi modificată pe înălțime, iar tălpicile pilotului se înclină odată cu cadrul, fiind coordonate de același sistem de conexiuni în formă de paralelogram.

Yamaha Tritown

Roțile sunt de 14”, cele din față funcționează independent, preiau separat denivelările suprafeței pe care se deplasează, menținând în acest fel controlul permanent al vehicolului.

TRITOWN are 1140 mm lungime și 40 kg, atinge o viteză maximă de 25 km/h, este propulsat de un motor electric de 500 W, alimentat de o baterie Litiu-Ion de 380 Wh și 48 V, care se încarcă în 3 ore, autonomia fiind de aproximativ 32 km.

Yamaha Tritown

Nu este primul concept realizat de Yamaha pentru distanțe mici, dar, din câte proiecte au fost expuse până acum, TRITOWN este modelul cu cele mai mari șanse de a deveni produs de serie.

Pentru cei care nu sunt la curent cu proiectele deosebite realizate de Yamaha în ultimii ani, am selecționat mai jos câteva dintre conceptele prezentate și testul modelului revoluționar Niken, lansant în cursul anului trecut.

Yamaha 03GEN – 2 vehicule concept lansate ieri de Yamaha – 03GEN-F si 03GEN-X

Yamaha PES2 şi PED2 – proiecte concept la Tokyo Motor Show

Yamaha Niken – test și prezentare – varianta video

Toate poveștile postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi citite și pe pagina de Facebook, pe LinkedInTwitterGoogle+, iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*