TIBERIU TROIA

Harley-Davidson Street Rod – test și prezentare video

Street Rod este mai mult decât un Street 750 revizuit, este o motocicletă nouă, având foarte puține componente preluate de pe modelul inițial.

Subcadrul a fost scurtat, bascula lungită, dar punctul de prindere a fost modificat, rezultând un ampatament mai scurt și gardă la sol mai mare, de unde manevrabilitatea și ținuta de drum îmbunătățite.

La rândul lui, motorul s-a bucurat de atenție, componentele sistemului de injecție fiind modificate, chiulasele au fost reproiectate și evacuarea scurtată. Toate aceste modificări au adus 20% mai multă putere, 10% mai mult cuplu, dar și un plus de cinci kilograme la masa motocicletei, singurul mare minus al noului model.

Harley-Davidson Street Rod

Rezultatul este o putere livrată pe plaja de turații joase și mijlocii, motorul simțindu-se bine pe la 4-5000 rpm, unde este livrat cuplul maxim, iar eu nu am simțit nevoia să turez motorul până la turația de 8750 rpm, la care este furnizată puterea maximă.

Încă din primele momente în care am pornit motocicleta în test, am simțit că este altceva, nu doar o simplă cosmetizare a vechiului Sport 750 pe care îl testasem imediat după apariție.

La această senzație a contribuit poziția pilotului, modificată datorită repoziționării rezervorului de combustibil, care, chiar dacă păstrează aceeași formă, fiind amplasat mai sus, corectează poziția cel puțin ciudată a celui de pe Street 750, aflat mult prea jos.

H-D Street Rod

Față de poziția relaxată, asemănătoare celei de pe un cruiser pe care o ai pe Street 750, Street Rod îți oferă o poziție avansată, mai potrivită mersului energic în oraș (nu vreau să spun “mersul sportiv”, pentru a nu da impresia că motocicleta este o sportivă).

În rest, formele motocicletei Street Rod sunt un amestec de streetfighter, flat-track și moștenire Harley-Davidson, în orice caz nu retro, conform scopului propus de creatorii modelului, care și-au dorit ca motocicleta să fie mai agresivă și să reflecte evoluția designului modern din domeniu, dar să păstreze și ceva din liniile tipice pentru Harley-Davidson.

Harley-Davidson Street Rod

Fișa tehnică Harley-Davidson Street Rod

Motor High Output Revolution X în patru timpi, cu doi cilindri gemeni în V la 60 de grade, SOHC, 2 supape/cilindru, răcire cu lichid, injecție electronică Mikuni.

Capacitate cilindrică: 749 cmc, cursă și alezaj: 85,0 x 66,0 mm, raport de compresie: 12,0:1.

Putere maximă: 69,7 CP la 8.750 rpm, cuplu maxim: 65,0 Nm la 4.000 rpm.

Cutie de viteze manuală cu 6 trepte, ambreiaj în baie de ulei cu acţionare prin cablu, transmisie finală pe curea din fibră de carbon.

Cadru din oţel tubular tip dublu leagăn

Suspensia față: furcă telescopică hidraulică inversată Ø 43.

Suspensia spate: amortizoare cu emulsie şi compensator.

H-D Street Rod

Frână față hidraulică cu dublu disc de Ø 300 mm din oţel, etriere radiale Brembo cu două pistonașe.

Frână spate hidraulică cu disc de Ø 300 mm din oţel, etrier flotant cu două pistonașe, ABS dublu circuit.

Roată faţă / spate 17”, jante turnate din aliaj de aluminiu cu 7 spiţe duble.

Lungime: 2130 mm, ampatament: 1510 mm, înălțime la șa: 765 mm.

Gardă la sol: 195 mm, capacitate rezervor: 13,1 l, masă la plin: 238 kg.

Motocicleta Harley-Davidson Street Rod prezentată a fost pusă la dispoziție de unicul dealer autorizat în România, Harley-Davidson București.

Filmul a fost prezentat în emisiunea La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 13 aprilie 2019.

H-D Street Rod

Echipament folosit la testul modelului Harley-Davidson Street Rod

Cască CMS D-Jet

Geacă Uvex

Pantaloni Wintex

Mănuşi Spidi Spidi TX-1 – Motor Team

Cizme Puma

Pentru fanii firmei Harley-Davidson am selecționat mai jos câteva dintre articolele postate în ultima perioadă.

Harley-Davidson Fat Bob 107 – test și prezentare video

Harley-Davidson a anunțat performanțele modelului electric LiveWire

Harley-Davidson Breakout 114 – test și prezentare video

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*