TIBERIU TROIA

Moto Guzzi V85 TT – test și prezentare video

Prezentată în premieră presei din România pe data de 3 aprilie 2019, Moto Guzzi V85 TT este cea mai spectaculoasă motocicletă produsă de fabrica din Mandello del Lario în ultima perioadă.

Folosind un motor a cărui arhitectură este păstrată în firmă de peste 40 de ani, Moto Guzzi a reușit să ofere prin noul model V85 TT un amestec de clasic, tradițional și modern.

Sisteme electronice de control performante, un design reușit, motor economic, o diversificare a gamei tradiționale, dovedind încă odată inventivitatea pe care Moto Guzzi a dat dovadă tot timpul.

Nu trebuie să uităm că Moto Guzzi a inventat cricul central la motociclete, tunelul de vânt pentru studiul aerodinamic și cardanul reactiv.

Moto Guzzi V85 TT

În cazul modelului V85 TT, instalarea acceleratiei Ride-by-Wire permite existența a trei moduri de pilotaj: Road, Raid și Off-Road.

Fiecare dintre aceste moduri corespunde unei mapări diferite a motorului, a sistemului ABS și calibrarea sistemului de control al tracțiunii MGCT.
– Road: controlul tracțiunii MGCT intervine la un nivel mediu, iar ABS-ul este activ pe ambele canale pentru a asigura o frânare eficientă.
– Rain: ideal în situațiile cu aderență scăzută, controlul tracțiunii devine foarte invaziv, ABS-ul intervine rapid, iar accelerația răspunde mult mai gradat.
– Off-road: sistemul de control al tracțiunii intervine foarte târziu, ABS-ul are o calibrare special pentru roata față, putând fi dezactivat, accelerația este gradată, iar frâna de motor este mai accentuată.

Moto Guzzi V85 TT

Pe ecranul TFT al bordului, care își schimbă culoarea în funcție de lumina ambientală, sunt disponibile numeroase informații utile. Pe lângă vitezometru, ceas de turație și odometru, sunt prezentate treapta din cutia de viteze, temperatura ambientală, nivelul combustibilului, consumul, autonomia și modul de rulare selectat.

Moto Guzzi V85 TT poate fi acum dotat și cu Moto Guzzi Mia, o platformă multimedia care permite telefonului inteligent să se conecteze cu bordul motocicletei: se poate asculta muzică, pot fi gestionate apelurile, sau poate fi utilizat sistemul Intercom din cască.

Pentru prima dată Moto Guzzi își dotează motocicletele cu un sistem de navigație, indicând noi locuri pilotului prin pictograme sugestive ce apar pe bord.

Moto Guzzi V85 TT

Fișa tehnică Moto Guzzi V85 TT

Motor transversal în patru timpi, cu doi cilindri gemeni în V la 90 de grade, OHV, 2 supape/cilindru, răcire cu aer, injecție electronică cu o clapetă de accelerație de Ø 52 mm şi sistem Ride-by-Wire.

Capacitate cilindrică: 853 cmc, cursă și alezaj: 84,0 x 77,0 mm, raport de compresie: 10,5:1.

Putere maximă: 59 kW (80 CP) la 7.750 rpm, cuplu maxim: 80,0 Nm la 5.000 rpm.

Cutie de viteze cu 6 trepte, ambreiaj uscat cu un disc cu acţionare prin cablu, transmisie finală pe ax cardanic.

Cadru tip leagăn din oţel crom – molibden

Moto Guzzi V85 TT

Suspensia față: furcă telescopică hidraulică inversată Ø 41 mm reglabilă, cursă roată față 170 mm.

Suspensia spate: amortizor spate reglabil, cursă roată spate 170 mm.

Frână față hidraulică cu dublu disc flotant de Ø 320 mm din oţel, etriere radiale Brembo cu patru pistonașe, ABS decuplabil pe față.

Frână spate hidraulică cu disc de Ø 265 mm din oţel, etrier flotant cu două pistonașe, ABS dublu circuit.

Moto Guzzi V85 TT

Moduri de pilotaj, controlul tracţiunii MGTC, Cruise Control.

Roată faţă 19”, / roată spate 17”, jante din aluminiu cu spiţe.

înălțime la şa: 830 mm., masă la gol: 208 kg.

Capacitate rezervor: 21 ltr., consum mediu: 4,9 ltr./100 km.

Motocicleta Moto Guzzi V85 TT prezentată a fost pusă la dispoziție de compania importatoare, The Bike Hub Romania.

Moto Guzzi V85 TT

Pentru pasionații firmei Moto Guzzi am selecționat mai jos câteva articole postate în ultima perioadă.

Moto Guzzi MGX-21, Fortăreața Zburătoare – pregătire de livrare (Unboxing)

Moto Guzzi Eldorado – test şi prezentare – varianta video

Prezentare Moto Guzzi V7 III Racer – varianta video

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*