TIBERIU TROIA

Ducati Diavel 1260 S – test și prezentare video

Ducati Diavel 1260 S este una dintre cele două variante ale noului Diavel 1260, versiune accesorizată cu componente performante.

Proiectul Diavel a fost demarat în perioada în care designer șef al companiei era genialul Pierre Terblanche, omul care a influențat producția multor fabrici de motociclete.

El a externalizat sarcina proiectării viitorului model, cel care a creat primele schițe fiind Glynn Kerr, un cunoscut designer, proiectul fiind finalizat de colectivul de creație al companiei Ducati.

Diavel a debutat la EICMA 2010, având o variantă modificată a motorului Testastretta, instalat pe sportiva Panigale 1198, devenind în scurt timp motocicleta preferată a piloților de peste 50 de ani din Statele Unite.

Succesul noului powercruiser a fost răsunător, orice motocicletă apărută de atunci până azi, cu forme cât de cât asemănătoare, fiind considerat de mulți o copie Diavel.

Ducati Diavel 1260 S

Modelul a evoluat, au fost lansate o variantă îmbunătățită Diavel, noul XDiavel și câteva variante speciale, produse în serii scurte: AMG, Diavel Chromo, Titanium Edition și Diesel Edition.

Nu, nu este vorba de o motocicletă cu motor Diesel, ci de un model conceput de Ducati în colaborare cu firma italiană de design, a cărei marcă de îmbrăcăminte este foarte apreciată de tineri.

Apariția celei de-a doua generații Diavel a fost salutată cu entuziasm mai mult de specialiști decât de marele public, noul Diavel 1260 fiind puțin neglijat datorită unei alte realizări tehnice fantastice: Panigale V4R, motocicleta de competiție înmatriculabilă apărută în același timp.

Ducati Diavel 1260 S

Date tehnice Ducati Diavel 1260 S

Motor Testastretta DVT, în patru timpi, cu doi cilindri gemeni în L la 90 de grade, patru supape pe cilindru, distribuție Desmodromică variabilă, răcire cu lichid, injecție electronică Bosch cu clapete de accelerație Mikuni eliptice echivalente a Ø 56 mm şi sistem Ride-by-Wire.

Capacitate cilindrică 1262 cmc, alezaj și cursă: 106 x 71,5 mm, raport de compresie: 13,0:1.

Putere maximă: 117 kW (159 CP)/9.500 rpm, cuplu maxim: 129 Nm/7.500 rpm.  Intervale revizii service 15.000 km, intervale verificare supape 30.000 km.

Cutie de viteze manuală cu 6 trepte, ambreiaj în baie de ulei cu acţionare hidraulică, transmisie finală pe lanț O-ring.

Ducati Diavel 1260 S

Cadru tip grindă cu zăbrele tubular din oţel crom-molibden.

Suspensia față: furcă faţă telescopică inversată Öhlins Ø 48 mm reglabilă, cursă roată față 120 mm.

Suspensia spate: amortizor spate Öhlins complet reglabil, cursă roată spate 130 mm.

Frână faţă dublu disc semiflotant Ø 320 mm, etriere radiale monobloc Brembo M50 cu 4 pistonaşe.

Frână spate disc Ø 265 mm, etrier Brembo flotant cu 2 pistonașe, ABS Bosch EVO activ pe viraje.

Ducati Diavel 1260 S

Moduri de pilotaj, moduri de putere, controlul tracţiunii DTC EVO, controlul plecărilor pe o roată (Ducati Wheelie Control EVO).

Roți faţă/spate 17”, jante turnate din aliaj de aluminiu cu 10 spițe.

Ampatament: 1600 mm, înălțime la șa: 780 mm, masă la gol: 218 kg.

Capacitate rezervor: 17 ltr., consum mediu: 5,4 ltr./100 km.

Motocicleta Ducati Diavel 1260 S a fost pusă la dispoziție de firma Metrotehnica Internațional – Ducati România, importator autorizat în România.

Filmul a fost prezentat în emisiunea La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 18 mai 2019.

Ducati Diavel 1260 S

Echipament folosit la testul modelului Ducati Diavel 1260 S

Cască Shoei X-Spirit Norick Abe

Geacă REV’IT Akira Air – Motor Team

Pantaloni Wintex

Mănuşi Spidi TX-1 – Motor Team

Cizme Dainese Solarys Gore-Tex – United Motors

Ducati Diavel 1260 S

Credit foto: Radu Chindriş

Pentru fanii firmei Ducati am selecționat mai jos câteva dintre articolele postate recent.

x

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*