TIBERIU TROIA

Ducati se clasează pe primul loc la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, cu un concept Hypermotard 950

Categoria “Concept Bikes – New Design and Prototypes by Manufacturers and Independents” câștigată de o versiune originală, un  concept Hypermotard 950.

Concept Hypermotard 950

Concorso d’Eleganza Villa d’Este, manifestare organizată pe malul lacului Como, în mica localitate Cernobbio, începând din anul 1929, este în prezent cea mai exclusivă competiție internațională rezervată mașinilor și motocicletelor clasice.

Eveniment de marcă în lumea pasionaților de mașini, concursul a fost înființat pentru a celebra frumusețea mașinilor și motocicletelor clasice, fiind unul dintre foarte puținele concursuri la care publicul nu are acces.

În incinta privată care găzduiește evenimentul se poate pătrunde doar cu invitație, nu se vând bilete, concurenții fiind cei mai mari colecționari de profil din întreaga lume.

Concept Hypermotard 950

Toate exponatele sunt evaluate de un juriu format din specialiști din domeniu, împărțite pe categorii, de-a lungul timpului înființându-se noi categorii, cea rezervată mașinilor concept și prototipurilor fiind introdusă în 2002.

La ediția din acest an, juriul a decernat primul loc la această categorie unui proiect realizat de Centro Stile Ducati, un concept Hypermotard 950.

Motocicleta realizată subliniază și pune în valoare caracterul agresiv al modelului original, mulțumită proporțiilor extreme ale pieselor de caroserie și dubla personalitate a acestei motociclete, care combină caracterul sportiv cu cel al luptătorului de guerilă urbană, detaliile tehnice fiind inspirate din MotoGP, în timp ce grafica este inspirată de arta urbană.

Concept Hypermotard 950

Votul juriului de la Villa d-Este a fost confirmat de succesul răsunător înregistrat de prototipul Ducati pe rețelele sociale, primind mii de aprecieri în doar câteva ore, pe paginile Instagram și Facebook ale producătorului.

Premiul primit de conceptul Hypermotard reprezintă încă o recunoaștere internațională a calității proiectelor de design italiene, fiind decernat imediat după premiul Red Dot primit de modelul Diavel 1260, distincție acordată producătorului Ducati pentru a treia oară în ultimii zece ani.

Foto: Ducati

Concept Hypermotard 950

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*