TIBERIU TROIA

Ce să așteptăm de la Ducati in 2020

Sisteme electronice complexe de asistență și control pentru pilot vor fi introduse de Ducati in 2020, în colaborare cu Bosch.

Ducati in 2020

De câțiva ani Ducati a implementat pe noile motociclete sisteme electronice de siguranță și control, mai mult decât mulți producători importanți.

Ultimele modele beneficiază de sisteme integrate care monitorizează constant numeroși parametri și reacționează mult mai repede decât ar fi în stare s-o facă un pilot, indiferent de nivelul experienței.

Motocicletele de mâine vor fi echipate cu și mai multe sisteme de control și siguranță, cele anunțate de Ducati urmând să fie dezvoltate în parteneriat cu Bosch.

Adaptive Cruise Control (Pilot automat adaptiv)

Sistemul ajustează viteza motocicletei în funcție de viteza din trafic și păstrează o distanță de siguranță față de vehiculele din jur, reducând posibilitatea unei coliziuni.

Forward Collision Warning (Avertizare pentru evitarea unui contact frontal)

Este un sistem de alarmă care se activează la pornirea motorului, funcționează la viteze de deplasare care ar putea reprezenta un risc și emite un semnal pentru a preveni o eventuală coliziune cu vehiculele aflate în față, limitând eventualele consecințe.

Ducati in 2020

Blind Spot Detection (Sistem de avertizare pentru unghiul mort)

Sistemul monitorizează întregul câmp vizual din jurul motocicletei pentru a oferi informații pilotului în cazul în care se schimbă banda. De fiecare dată când un vehicul intră în unghiul mort și pilotului nu poate vedea respectivul vehicul, sistemul emite o avertizare vizuală, care poate fi afișată pe bord sau pe oglinzile retrovizoare.

Toate aceste sisteme sunt posibile datorită noilor tehnologii care folosesc o interfață om-mașină (HMI) și multipli senzori, influențând funcționarea motorului și a sistemelor de frână, reconstituind digital mediul înconjurător și alertând pilotul în cazul oricărui risc potențial de coliziune.

Nu am nici o îndoială că toate aceste sisteme, care vor fi introduse de Ducati in 2020, vor funcționa perfect, singura întrebare pe care mi-o pun este ce vor face în viitor absolvenții a 10 clase, care au și ei dreptul să folosească motocicletele, nu numai specialiștii în IT sau cei cu studii superioare.

Ducati in 2020

Pentru fanii firmei Ducati am selecționat mai jos câteva articole realizate cu sprijinul importatorului oficial Ducati în România, firma Metrotehnica Internațional.

Ducati Diavel 1260 S – test și prezentare video

Ducati Panigale V4 R – pregătire de livrare (Unboxing)

Ducati Diavel 1260 S – pregătire de livrare (Unboxing)

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*