TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a prezentat detalii tehnice ale motocicletei LiveWire

Proiect demarat de Harley-Davidson cu câțiva ani în urmă, LiveWire va fi disponibil începând din toamna acestui an în SUA și în țările din vestul Europei.

Harley-Davidson LiveWire - electric

Modelul LiveWire este echipat cu motorul electric H-D RevelationTM, care produce o putere de 105 CP (78 kW) și un cuplu de 116 Nm.

Spre deosebire de motoarele cu combustie internă, H-D Revelation poate produce 100% din cuplu instantaneu, rezultatul fiind o accelerație incredibilă: de la 0-100 km/h în 3,0 secunde și de la 100-130 km/h în 1,9 secunde.

Acumulatorul oferă o autonomie de 235 km în regim de mers în oraș sau peste 150 km în regim combinat stop-and-go sau pe autostradă.

Motorul H-D Revelation este răcit cu apă, circulată printr-un mic radiator și este poziționat longitudinal, având o poziție joasă în șasiu, care coboară centrul de greutate al motocicletei și îmbunătățește manevrabilitatea.

Harley-Davidson electric

Motorul electric instalat pe Harley-Davidson Livewire

Motocicleta LiveWire este alimentată de o baterie de 15,5 kWh (Rechargeable Energy Storage System – RESS), compusă din celule litiu-ion, amplasată în centrul motocicletei, fiind înconjurată de cadrul turnat din aluminiu.

Părțile laterale ale carcasei bateriei au aripioare de răcire și sunt expuse curentului de aer, carcasa fiind atașată de cadru în câteva puncte, contribuind în acest fel la rigiditatea șasiului.

În afară de bateria principală RESS, care LiveWire electricbeneficiază de o garanție de 5 ani, motocicleta este echipată și cu o baterie litiu-ion de 12V pentru pornire și pentru recunoașterea modulului de pornire aflat la pilot.

LiveWire are un încărcător pentru o priză standard de 120V (sau 240V), cu un cablu de încărcare depozitat sub șaua motocicletei. Cu acest sistem, motocicleta poate parcurge 13 mile pentru fiecare oră de încărcare, încărcarea completă fiind asigurată de o alimentare făcută peste noapte.

Există și încărcare rapidă, prin acest sistem, bateria se încarcă de la 0-80% în 40 minute, încărcarea completă fiind posibilă în 60 minute.

Toate magazinele autorizate Harley-Davidson care vor comercializa modelul LiveWire vor fi utilate cu sistem de încărcare rapidă.

Se pare că, în primă fază, acest model nu va fi disponibil în România, la singurul dealer autorizat, Harley-Davidson București, urmând ca vânzarea lui să înceapă în 2020-2021.

LiveWire

Pentru cei care nu au urmărit etapele apariției noului Harley-Davidson LiveWire, cu motor electric, am postat mai jos povestea acestui model.

Povestea primei motociclete electrice Harley-Davidson – Proiectul LiveWire

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*