TIBERIU TROIA

MV Agusta și Loncin au semnat un parteneriat pe termen lung

O nouă familie de motociclete MV Agusta, cu capacități cilindrice între 350-500 cmc, va fi produsă în China, în colaborare cu Loncin.

MV Agusta & Loncin

Loncin este cel mai mare producător de motociclete din Asia, cu o producție de peste 1.000.000 unități pe an, având niște parteneriate solide, dintre care, în domeniul moto, Loncin a produs pentru BMW peste 100.000 de produse, motoare de 650 și 800 cmc, precum și scutere de 350 cmc.

Acordul semnat de MV Agusta și Loncin se referă la producția a patru noi modele cu capacități cilindrice între 350-500 cmc, familie care să reprezinte segmentul premium al motocicletelor comercializate în Asia și nu numai.

Noile modele vor fi proiectate în întregime de MV Agusta, vor fi fabricate împreună cu Loncin și vor moșteni AND-ul sportiv al companiei ale cărei motociclete au cucerit 37 de titluri de campion mondial.

Acest parteneriat strategic va permite firmei MV Agusta să-și mărească gama de produse și să pătrundă în forță pe piața asiatică prin Loncin, cu actualele modele de 675, 800 și 1000 cmc.

Noile modele vor fi distribuite prin rețeaua oficială de distribuție MV Agusta până la sfârșitul anului 2021 și vor contribui la realizarea planului de dezvoltare accelerată pe care producătorul italian l-a anunțat.

Parteneriatul dintre cele două companii nu se va limita numai la dezvoltarea noii game de modele pentru MV Agusta, ci se va derula în dublu sens.

Cu ajutorul CRC, centrul de cercetare și design italian, MV Agusta va proiecta o gamă de modele de 800 cmc pentru marca VOGE deținută de Loncin și va sprijini firma din China cu tehnologie, în efortul ei de a deveni lider în Asia în producția și vânzarea de motociclete de clasă medie și mare.

În Romănia, noile modele vor putea fi comandate prin importatorul autorizat, compania Dageco Impex din București.

Pentru fanii firmei MV Agusta am selecționat mai jos câteva dintre testele făcute unora dintre cele mai interesante motociclete produse de firma italiană.

MV Agusta F4 RC (Reparto Corse) – test şi prezentare – varianta video

MV Agusta Turismo Veloce 800 – test și prezentare video

Test MV Agusta Brutale Dragster 800 RR – varianta video

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*