TIBERIU TROIA

Noile modele Harley-Davidson 2020 au fost prezentate la Milwaukee

Modelele Harley-Davidson 2020 au fost prezentate ieri, 20 august, în cadrul adunării dealerilor, evenimentul de vară tradițional în familia producătorului.

Harley-Davidson LiveWire - electric

Ca de fiecare dată, prezentarea noutăților a fost de fapt un spectacol de sunet și lumină, organizat într-o sală în care au fost prezenți peste 2000 de oameni, reprezentanți ai operațiunilor Harley-Davidson din întreaga lume.

Șase modele noi, dintre care LiveWire, motocicleta electrică, era anunțată de mult, singura dintre motocicletele prezentate care nu a fost o surpriză, dar și singura noutate reală, celelalte motociclete fiind reinterpretări actualizate ale unor modele consacrate.

Harley-Davidson 2020

Primul model tradițional prezentat a fost Low Rider S, unul dintre cele mai vechi modele, produs de Harley-Davidson încă din 1977, primele șase generații făcând parte din familia Dyna.

Noul Low Rider S a fost modificat și, acum, după întreruperea producției modelelor Dyna, a devenit Softail. Are toate componentele noilor Softail, cadrul mai ușor, mai rigid, amortizoarele Showa și are instalat motorul Milwaukee Eight 114.

Harley-Davidson 2020

Harley-Davidson Road Glide Limited 2020

Singurul model nou din familia Touring prezentat pentru sezonul următor este Road Glide Limited, echipat cu varianta Twin Cooled a motorului Milwaukee Eight 114, care dezvoltă 89 CP, mai puțin decât motorul de pe Low Rider S, dar are un cuplu remarcabil, de 166 Nm, potrivit pentru masa impresionantă a motocicletei, de 407 kg la gol.

Harley-Davidson 2020

Harley-Davidson CVO Street Glide 2020

Spectacolul a culminat cu intrarea pe scenă a noilor modele CVO.

Pentru cei mai puțin obișnuiți cu modelele Harley-Davidson, CVO (Custom Vehicle Operation) reprezintă un sumum al echipamentelor prezente pe o motocicletă, o culme a luxului, o selecție de modele exclusiviste produse de fabrică într-un număr limitat, pentru amatorii de motociclete complet echipate.

Harley-Davidson 2020

Harley-Davidson CVO Limited 2020

În fiecare an sunt alese modele mari, de obicei Touring (dar nu numai), sunt echipate cu toate accesoriile produse de firmă și existente ca opționale, motocicletele sunt vopsite în culori speciale, modele deosebite, vopsele cu multe straturi și sunt oferite spre vânzare timp de un an.

Anul următor modelele sunt schimbate, cele din anul trecut nemaifiind produse niciodată.

Modelele CVO Harley-Davidson 2020 sunt CVO Street Glide, CVO Limited, două Touring și CVO Tri Glide Ultra, varianta accesorizată a triciclului cu același nume, toate modelele având motorul Milwaukee Eight 117, care furnizează peste 105 CP și un cuplu maxim de 166 Nm.

Harley-Davidson 2020

Harley-Davidson CVO Tri Glide Ultra 2020

Chiar dacă am testat variantele anterioare a modelelor prezentate ieri, nu pot spune că știu cum se comportă noile motociclete, dar, în mai puțin de o lună sper ca vă pot da mai multe detalii.

Până atunci, am selecționat mai jos articolele în care am prezentat modelele Low Rider S, Road Glide, Street Glide și Tri Glide produse până în acest an.

Harley-Davidson Low Rider S, model 2017 – test și prezentare

Prezentare Harley-Davidson Road Glide Special model 2016

Test și prezentare Harley-Davidson Street Glide Special

Harley-Davidson Tri Glide Ultra – test şi prezentare – varianta video

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*