TIBERIU TROIA

Yamaha Ténéré 700 a ajuns la magazinul din București al importatorului

Cel mai așteptat model nou de la Yamaha din ultimii ani, Ténéré 700, a ajuns la București după multe luni de la comanda făcută pe Internet.

Yamaha Ténéré 700

Ténéré 700 este probabil una dintre cele mai studiate motocicletele Yamaha, fiind dezvoltată cu sprijinul piloților din echipa oficială de la Dakar, plimbată prin expoziții și arătată motocicliștilor de pe mai multe continente în perioada perfecționării ei.

Prima dată am văzut-o la EICMA 2016 și se numea T7, fiind expusă fără promisiuni, fără să fie anunțată pentru sezonul următor.

A urmat campania de testare dusă prin mai multe țări, după care a fost expusă la următoarea ediție EICMA, de această dată cu promisiunea că va deveni model de serie în a doua jumătate a anului 2019.

Una dintre motocicletele mostră a fost adusă și la SMAEB 2019, prin efortul făcut de Motodynamics, importatorul oficial Yamaha în România, dar nu avea caracteristicile viitorului model de serie, fiind una dintre motocicletele folosite de piloți, cu o șa mai groasă și înaltă, poate actuala șa opțională pentru raliu.

Soluția finală a cadrului este foarte interesantă și mai puțin întâlnită.

Yamaha Ténéré 700

Cele două bare laterale nu sunt componente structurale, ci sunt instalate doar pentru a proteja motorul și ca suport al scutului motorului.

Ele contribuie și la rigidizarea cadrului, dar rolul principal este cel de suport al scutului, care, după părerea inginerilor de la Yamaha, nu trebuie montat direct pe motor, ca la alte modele, ca să nu afecteze blocul motor în cazul unui impact mai serios.

Fișa tehnică făcută publică nu este deocamdată completă, nefiind anunțate toate caracteristicile tehnice, dar probabil că acestea vor fi anunțate în scurt timp.

Motocicleta venită în România este prima din cele peste 20 de unități comandate online și momentul sosirii ei în România a coincis cu încheierea perioadei de comenzi exclusiv online. De la 1 august, motocicleta poate fi comandată prin magazinele rețelei oficiale, lafel ca orice altă motocicletă Yamaha.

Acum, de vreme ce Yamaha Ténéré 700 există și în România, nu mai rămâne decât să o testăm…

Yamaha Ténéré 700

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*