TIBERIU TROIA

Ducati Panigale a devenit Panigale V2

Unul dintre cele trei modele noi lansate de Ducati la EICMA 2019 este Panigale V2, o variantă mai prietenoasă a motocicletei sportive.

Ducati Panigale V2

Redenumit Panigale V2, noul model sportiv are un design complet nou, este echipat cu un pachet electronic sofisticat, dezvoltat pe o platformă inerțială pe șase axe, oferă o poziție de pilotaj comodă și setări diferite ale amortizoarelor, dar și performanțe îmbunătățite, avănd ca propulsor motorul Superquadro de 955 cmc, cu doi cilindri în V.

Carenajul masiv protejează cadrul monococă, punând în valoare dimensiunile reduse ale motorului compact Superquadro și creează imaginea unei motociclete mai puțin intimidante decât Panigale V4.

O altă caracteristică cheie a aspectului noului Panigale V2 este bascula monobraț și eșapamentul foarte compact, cu amortizorul de zgomot plasat sub motor și finalul lateral.

Ducati Panigale V2

Liniile tipice pentru motocicletele sportive Ducati sunt completate de culoarea roșie tradițională și jantele negre.

Mulțumită modificărilor aduse șasiului și a noilor anvelope Pirelli Diablo Rosso Corsa II, Panigale V2 este mai intuitiv, agil și plăcut, reglajele fine ale suspensiilor oferind un plus de comfort la folosirea pe stradă.

Respectând normele Euro 5, motorul Superquadro de 955 cmc livrează acum cu 5 CP mai mult și un cuplu maxim 2 Nm mai mare. Având o putere maximă de 155 CP la 10.750 rpm și un cuplu maxim de 104 Nm la 9.000 rpm, Superquadro este mai ușor de utilizat și mai puternic, având intervale de service de 12.000 km și de 24.000 km pentru reglarea supapelor.

Ducati Panigale V2

Sistemele electronice instalate pe motocicletă sunt asistate de o platformă inerțiala pe șase axe și ridică standardele de control dinamic și siguranță activă la un alt nivel, adăugând sistemul ABS activ pe viraje și quickshifter în dublu sens la sistemele existente, de control al tracțiunii, control al frânei de motor și control al plecărilor pe o roată (Wheelie control).

Toate sistemele de control sunt înglobate în cele trei moduri de pilotaj, Race, Sport și Street și pot fi reglate prin intermediul bordului cu ecran TFT color de 4,3”, cu o grafică și cu un meniu mai simplu decât cele existente până acum.

Prețul noului Ducati Panigale V2 în România este de 17.930 euro și motocicleta poate fi comandată și achiziționată de la magazinul Ducati din București al firmei Metrotehnica Internațional, importator autorizat Ducati în România, sau de la dealerii autorizați din teritoriu ai acestei companii.

Ducati Panigale V2

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

One thought on “Ducati Panigale a devenit Panigale V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*