TIBERIU TROIA

Tânărul pilot român Zoltan Ordog a câștigat competiția Yamaha Masterclass bLU cRU la clasa YZ 85

Antrenat de multiplul campion Adrian Răduță, Zoltan Ordog reușește să atragă atenția echipei oficiale de juniori și primește sprijinul firmei Yamaha.

Zoltan Ordog

Cu trei ani în urmă am scris despre inițiativa firmei Yamaha, programul bLU cRU Challenge pentru depistarea și încurajarea tinerelor talente, atât la motocros, cât și la viteză pe circuit, în vederea alcătuirii echipelor oficiale de tineret participante la competițiile de nivel mondial.

La acea oră eram foarte neîncrezător în șansa piloților români de a face parte din acest program, pentru că forul de specialitate care coordonează motociclismul în țara noastră, Federația Română de Motociclism, are cu totul alte preocupări, încurajarea tinerilor nefiind o prioritate, măsurile luate de acest for dând senzația că se fac eforturi să se desființeze clasele rezervate juniorilor.

Zoltan Ordog

Vestea de ultimă oră care ar trebui să entuziasmeze iubitorii sportului cu motor din țara noastră este că Zoltan Ordog, tânărul pilot de numai 13 ani, antrenat de multiplul campion Adrian Răduță, a reușit să câștige clasa 85 cmc și să fie selecționat în echipa de tineri care vor fi sprijiniți de Yamaha.

Acest mare succes a fost posibil datorită eforturilor permanente făcute de Adrian Răduță, în parteneriat cu importatorul Yamaha, firma Motodynamics, care a creat o adevărată echipă de copii, implicându-se direct în pregătirea zilnică a copiilor, organizând stadii de antrenament pe piste cunoscute din alte țări.

Zoltan Ordog

La începutul lunii octombrie, Zoltan Ordog a primit un wildcard la YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale, pe circuitul de motocros din Assen, Olanda, unde a reușit un rezultat excepțional și s-a calificat pentru următoarea etapă a programului Yamaha bLU cRU.

După această primă reușită, Zoltan Ordog s-a antrenat alături de profesioniștii Yamaha pe circuitul Bellpuig MX din Spania.

Zoltan Ordog

Aici, tânărul de numai 13 ani s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai competitivi sportivi de pe circuit, câștigând clasa YZ85 bLU cRU FIM Europe Cups.

Este o reușită spectaculoasă a sportului cu motor din România, slăbit de situația financiară generală nefavorabilă, de legislația proastă din domeniul sportului și de prestația sub orice critică a conducerii FRM (care va anunța pompos rezultatul neavând nici un merit), dar susținut de entuziaști, cum sunt Adrian Răduță, familiile tinerilor sportivi și, nu în ultimul rând, importatorul Yamaha în România, compania Motodynamics.

Felicitări celor care le merită și toate cele cuvenite celor care sunt martori nepăsători !

Zoltan Ordog

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*