TIBERIU TROIA

Magazinul din București al importatorului Yamaha a fost modernizat

Motodynamics SRL, Yamaha Romania, firma cu cea mai veche prezență pe piața din România, a modernizat magazinul din București.
rsz_20200115_195447

Am început operațiunea Yamaha în toamna anului 1993.

Visul pe care îl aveam de mulți ani, să lucrez pentru Yamaha, devenea realitate.

La început cred că aș fi acceptat să spăl podelele fără bani într-un magazin Yamaha, era începutul anilor ‘90 și nimic nu prevestea apariția unor magazine moto așa cum văzusem în țările dezvoltate.

După o primă apariție la expoziția tradițională de primăvară organizată la Romexpo (TIB sau TIBCO, niciodată n-am știut care e primăvară și care e toamna), Yamaha a decis că trebuie să fie prezentă în România.

magazinul Yamaha din București

În Bulgaria deschiseseră operațiunea cu un an mai devreme și semnalele erau încurajatoare.

Surprinzător, persoanele de decizie de la Yamaha s-au mișcat repede și, după discuții care au durat câteva luni, au hotărât să înceapă operațiunea în București.

De la visul meu de a spăla podele în magazin, m-am trezit că trebuie să conduc operațiunea Yamaha România.

E drept că magazinul propriu de motociclete funcționa din 1992, dar căciula pe care trebuia să o port acum mi se părea cam mare.

Primul magazin Yamaha s-a deschis pe Bulevardul Decebal, foarte aproape de Piața Muncii.

Reduceri de pret la Yamaha Romania

1995 – Hasegawa san, CEO Yamaha Europe, în vizită la magazinul din București

Cei care erau motocicliști pe atunci, sunt sigur că își amintesc de magazin, fiind cel mai mare din București, cu o gamă completă de produse.

Era pentru prima dată când românii vedeau snowmobile (iarna le testam pe terenul viran din fața magazinului), sau scutere de apă (Waveraider), pe care le testam pe Herăstrău, pe atunci se putea.

După doi ani, magazinul s-a mutat în Militari, vis-a vis de actualul magazin Cora, unde a rezistat până în 2004, an în care eu am părăsit firma și magazinul importatorului a fost mutat în Otopeni, pe DN1, având o suprafață impresionantă, vizibilitate de excepție și cheltuieli pe măsură.

magazinul din București

Criza care a urmat a dus la schimbarea locației și la apariția magazinului Yamaha la actuala adresă, pe centură, Șoseaua Odăi, nr.307-309.

Anii au trecut, magazinele s-au înmulțit, stocurile de marfă au început să aibă valori astronomice și toți cei implicați în comerțul cu motociclete au început să se întreacă în movilele de bani investiți, chiar dacă piața a crescut într-un ritm diferit de cel al investitților.

magazinul din București

Perioada sărbătorilor de iarnă de abia trecute a găsit întregul colectiv al firmei la lucru, renovarea magazinului fiind o lucrare de anvergură, iar rezultatul final este, după părerea mea, o dovadă a reușitei muncii de echipă.

Materialele folosite, finisajele aplicate și noua organizare a întregului magazin, fac ca spațiul să fie mai cald, primitor și eficace și aștept cu interes părerea celor care vor vizita noul magazinul din București al firmei importatoare Yamaha în România, Motodynamics SRL.

magazinul din București

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*