TIBERIU TROIA

Vânzările Ducati în 2019: Panigale rămâne cel mai vândut superbike

Rezultatul anului 2019 este similar cu cel înregistrat în anul precedent, vânzările Ducati ajungând la 53.183 de unități în 90 de țări.

Vânzările Ducati în 2018

Cea mai importantă contribuție la reușita vânzărilor anului 2019, atât din punct de vedere al volumelor cât și financiar, l-a avut gama Panigale, cu un total de 8.304 motociclete, care reprezintă 25% din piața modelelor superbike.

Cu alte cuvinte, la fiecare 4 motociclete vândute la acesta clasă, una este Panigale.

Două dintre modelele introduse în 2019 au reprezentat, la rândul lor, un succes comercial, Hypermotard 950 fiind vândut în 4.472 unități și Diavel 1260, din care s-au vândut 3.129 motociclete, volume care reprezintă o dublare a vânzărilor anului precedent a modelelor anterioare.

Și modelele din gama Multistrada au cunoscut o creștere a vânzărilor, succesul datorându-se apariției celor două modele noi, 950 S și 1260 Enduro, cele 12.160 de motociclete vândute fiind un record în cei 16 ani de existență a modelelor Multistrada.
Cea mai importantă piață de desfacere pentru Ducati este în continuare Italia, unde s-au vândut 9.474 motociclete în 2019, rezultat în creștere față de sezonale precedente.

vânzările Ducati in 2019

În timp ce în SUA, cea mai bogată și interesantă piață pentru toți producătorii, vânzările au înregistrat o scădere de 3%, cu un total de 7.682 motociclete, în alte țări, cum ar fi Brazilia, Spania și Franța, vânzările sunt în creștere cu peste 10%.

O altă țară în care Ducati se bucură de un succes notabil este China, cu peste 3.200 de motociclete vândute, rezultat care face din această țară cea de-a cincea piață ca volum al vânzărilor pentru Ducati.

Rezultatele bune sunt o garanție pentru succesul anului viitor, pentru că există la această oră numeroase comenzi pentru noile modele care vor începe să fie livrate în primele luni, modelul Streetfighter V4 fiind lider la acest capitol, cu peste 1.700 de motociclete comandate.

În același timp, noile operațiuni inaugurate în cursul anului trecut vor începe să conteze, în 2019 fiind deschise 54 de noi magazine Ducati în 20 de țări.

În fine, gama Scrambler se va mări în acest an, un nou model fiind anunțat, prețurile mai mici ale motocicletelor din această gamă asigurând vânzări importante.

Și în România vânzările Ducati sunt în creștere și, poate ceea ce este mai important, importatorul Ducati a primit comenzi pentru noile modele scumpe lansate, ale câror livrări vor începe în curând.

Vânzările Ducati în 2018

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*