TIBERIU TROIA

Appaloosa v2.0 a participat la festivalul 2020 Baikal Mile Ice Speed

Indian Motorcycles și Workhorse Speed Shop au participat la Baikal Mile Ice Speed Festival cu Appaloosa, o motocicletă Indian Scout Bobber modificată pentru curse de record, ca prim test pentru revenirea în competiția Sultans of Sprint ediția 2020.

Appaloosa

Motocicleta Appaloosa a fost construită de Brice Hennebert pentru campionatul Sultans of Sprint 2019, avându-l ca pilot pe Randy Mamola, o adevărată legendă a curselor de viteză pe circuit.

Construcția a durat peste 700 de ore, rămânând puțin timp pentru teste înainte de începerea sezonului 2019 și constructorul a intenționat să pregătească mai bine sezonul competițional din acest an.

În acest scop, constructorul și echipa sa au hotărât că cel mai serios test îl reprezintă participarea la festivalul organizat în Siberia, pe gheața lacului Baikal, cel mai mare lac din lume, cu o lungime de peste 600 km și lat de 80 km.

Appaloosa

Motocicleta a fost modificată pentru condițiile extreme din Siberia și pentru cursa pe gheață, fiind complet redecorată și prezentată în premiera în prima zi a evenimentului.

După inspecția tehnică, Appaloosa și pilotul Sébastien Lorentz au putut face un prim test pe pista mică, de 200 metri, pentru ca organizatorii să se asigure că pilotul controlează motocicleta, înainte de a lua startul pe pista principală.

După un al doilea test pe pista mică, pilotul și echipa au decis că pot lua startul pe pista principală, în lungime de o milă.

Appaloosa

În ziua cursei, constructorul și pilotul au hotărât că vor folosi sistemul de supraalimentare cu NOS, toate problemele tehnice apărute în manele de antrenament fiind rezolvate.

După un start curat, viteza maximă atinsă a fost de 180 km/h, puțin sub ceea ce echipa stabilise ca obiectiv, datorită unei probleme electrice minore.

Odată trecut cu bine acest prim test al sezonului 2020, Appaloosa, supranumită IndianxWorkhorse, va participa la prima cursă din campionatul Sultan of Spint, în cadrul evenimentului Wheels & Waves, care va fi organizat în Franța, la Biarritz, pe 14 iunie.

Appaloosa

Presupunând că povestea modelului Appaloosa și participarea acestei motociclete la cursa organizată pe gheața lacului Baikal vă inspiră, primul pas trebuie făcut vizitând unul dintre magazinele Indian ale importatorului autorizat in România, compania ASP Group East, unde puteți vedea și chiar cumpăra un Indian Scout Bobber.

Până aici treaba este simplă, modificarea motocicletei fiind treaba complicată, dar, daca alții au făcut-o, cu niște cunoștințe tehnice serioase și multă muncă, ar putea apare o Appaloosa românescă.

Appaloosa

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Appaloosa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*